Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα «μεγάλη επιτυχία» από την συγκυβέρνηση – Δωρεάν διέλευση και συντήρηση για τον Αζέρικο ΤΑP

tapok1004

Τη λειτουργία και συντήρηση των 550 χιλιομέτρων του ελληνικού τμήματος του αγωγού “Trans Adriatic Pipeline” (TAP) αναλαμβάνει ο ΔΕΣΦΑ. Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα οι δύο πλευρές, προβλέπει μεταξύ των άλλων ότι ΔΕΣΦΑ και TAP θα συνεργασθούν στη λειτουργία και συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού, καθώς επίσης στην διασύνδεση των δύο συστημάτων φυσικού αερίου, (δηλαδή του TAP και του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, που λειτουργεί ο πρώτος). Κοινός “κρίκος” TAP και ΔΕΣΦΑ είναι η αζέρικη εταιρεία Socar. Η τελευταία αποτελεί ήδη μέτοχο της κοινοπραξίας του TAP, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία με τον ΔΕΣΦΑ, ο κ. Ρ. Σκούφιας, διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, τόνισε ότι αυτή επιτεύχθηκε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης με την ελληνική εταιρεία. Κατ’αρχήν, για ποια ελληνική εταιρεία μιλάει; Αφού το 66% ουσιαστικά ανήκει ήδη στην Socar. Οπότε το ένα τμήμα της SOCAR, μιλούσε με το άλλο και αυτό είναι επιτυχία! Η ουσία είναι ότι οι τουρκόφωνοι Αζέροι ανέλαβαν την διαχείριση του αγωγού που σημειωτέον δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης (παγκόσμια πρωτοτυπία) επί ελληνικού εδάφους. Δηλαδή “Αζέροι κερνάν, Αζέροι πίνουν” και αυτό το θεωρούν επιτυχία στην κυβέρνηση. Και σίγουρα είναι πρώτα για τους Αζέρους που θα τους έρθει δωρεάν η συντήρηση του αγωγού και κατά δεύτερον για την Τουρκία που έβαλε τον δορυφόρο της να κάνει ότι θέλει σε έναν πολύ σημαντικό με γεωστρατηγική σημασία τομέα.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά με την ενεργειακή πολιτική προτεκτοράτου που εφαρμόζει  μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό δορυφόρο των τουρκόφωνων Αζέρων οι οποίοι με το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ θα ελέγχουν απόλυτα τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να ξεκινήσει άμεσα η εξόρυξη του ελληνικού φυσικού αερίου, τα κοιτάσματα του οποίου έχουν επιβεβαιωθεί πανηγυρικά. Με μία αληθινά εθνική ηγεσία, που θα εκμεταλλευθεί τον ορυκτό μας πλούτο προς όφελος του ελληνικού λαού, η Ελλάς θα τροφοδοτεί με ενέργεια την Ευρώπη για δεκαετίες

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-megalh-epituchia-apo-thn-sugkubernhsh-dwrean-dieleush-kai-sunthrhsh-gia#.UdSV0flM_RM#ixzz2Y1Ivr3xi

Exit mobile version