Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τόμσεν δίνει εντολές: «Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις»

otomsen__article

Έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το μνημόνιο και οι συνέπειές του είναι σαν την κινούμενη άμμο: όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σε αυτήν τόσο περισσότερο βουλιάζεις. Η μέχρι τώρα εμπειρία των τριών και πλέον ετών, από τότε που άρχισε η εφαρμογή του μνημονίου, είναι ότι οδηγεί σε ακόμα πιο απάνθρωπα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

 

Το νέο σκαλί στην ανηφόρα της μνημονιακής πολιτικής αφορά την πρόταση – βόμβα για νέες μειώσεις στις συντάξεις, που επανέφερε χθες η Τρόικα στο τραπέζι του υπουργείου Εργασίας. Το υπουργείο στην άτυπη ενημέρωση που έγινε μετά τη χθεσινή συνάντηση, απέκρυψε ότι οι δανειστές επανέφεραν θέμα μείωσης των συντάξεων, καθώς το μόνο που διέρρευσε ήταν ένα μέρος της συζήτησης για τα εργασιακά, όπου η Τρόικα ζήτησε να αλλάξει μέχρι το Δεκέμβριο ο νόμος που προβλέπει τη διαδικασία για τις ομαδικές απολύσεις! Εις ό,τι αφορά τη μείωση των συντάξεων η αναφορά εκ μέρους της Τρόικα συνοδεύτηκε από τη σύγκριση του μέσου εισοδήματος από σύνταξη στην Ελλάδα, το οποίο είναι 915 ευρώ, έναντι της μέσης σύνταξης στη Γερμανία που είναι 830 ευρώ. Ενδεικτικό της πρόθεσης των εκπροσώπων των διεθνών τοκογλύφων είναι τα όσα είπε ο Τόμσεν γύρω από το θέμα αυτό, κατά τη συνομιλία του με τον υπουργό Εργασίας: «Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;».

 

Στη γεμάτη μισόλογα απάντηση του υπουργού ο Τόμσεν επανήλθε δριμύτερος λέγοντας τα εξής: «Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε, να συζητήσετε το θέμα των συντάξεων; Υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά μέτρα. Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό που είναι 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε, το μέσο επίπεδο των συντάξεων είναι 830 ευρώ». Είναι κάτι  παραπάνω από φανερό, λοιπόν, ότι η Τρόικα ανάβει το «πράσινο φως» για νέα μείωση στις συντάξεις, οι οποίες ήδη έχουν πετσοκοπεί αμείλικτα. Και οι υποτακτικοί δούλοι της συγκυβέρνησης παρά τις όποιες αρχικές διαφωνίες λεκτικού χαρακτήρα, είναι σίγουρο ότι για μια ακόμη φορά θα ενδώσουν στις αδηφάγες ορέξεις των τοκογλύφων σπρώχνοντας ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό Λαό στην απόγνωση και την απελπισία.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-tomsen-dinei-entoles-kopste-ki-allo-tis-suntajeis#.UdSazflM_RM#ixzz2Y1NnI65A

Exit mobile version