Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιμένει να χρηματοδοτεί τα διεφθαρμένα κόμματα εις βάρος του λαού η ΝΔ (Βίντεο)

mixelakis-2

– Κοροϊδεύει τους εξαθλιωμένους Έλληνες ο Μιχελάκης:  ούτε ένα ευρώ δεν κόβουν από τα αμαρτωλά εκατομμύρια των κομμάτων
– Παριστάνουν ότι υιοθετούν ατζέντα Χρυσής Αυγής για επικοινωνιακούς λόγους: στην πράξη δεν αγγίζουν κανένα από τα προκλητικά προνόμια του πολιτικού κατεστημένου

Η υποκρισία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, δεν έχει πλέον όρια. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κατά την διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων. Μιλάμε για απίστευτη υποκρισία και φαρισαϊσμό. Την στιγμή που ο Ελληνικός λαός με τις μνημονιακές επιλογές των κυβερνώντων έχει φτάσει στα όρια του, ο κος Μιχελάκης λέει ιστορίες φιλοσοφίας δικαίου.

Η «Χρυσή Αυγή» έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα: Η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα πρέπει να καταργηθεί. Έχουμε μάλιστα καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου.

Στη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 29 του ισχύοντος Συντάγματος, προβλέπεται το δικαίωμα των κομμάτων στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος. Η χρησιμοποίηση του όρου «ενίσχυση», και όχι γενικά «χρηματοδότηση», υποδηλώνει ότι το Κράτος συμμετέχει επιβοηθητικά στην κάλυψη ενός μέρους των δαπανών των κομμάτων, οι οποίες πρέπει κατά τα λοιπά να χρηματοδοτούνται από «ίδιους πόρους» των τελευταίων, δηλαδή βασικά από εισφορές φίλων και μελών (ή από την περιουσία του κόμματος, αν υπάρχει).

Ο «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» πρεσβεύει την πλήρη κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το Κράτος. Όμως, η παρ. 2 του άρθρου 29 του Συντάγματος, όπως ισχύει σήμερα, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Για να προταθεί η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η ως άνω διάταξη. Επειδή αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης, εν προκειμένω πριν το έτος 2013, κατά συνέπεια αν θέλει ο κος υπουργός ας φέρει την πρόταση Νόμου που έχει κατατεθεί, για τον ουσιαστικό περιορισμό (κατά τα 4/5) σε πρώτη φάση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος και εν συνεχεία με επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ας καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα.
Εξ’ άλλου η συναγωνίστρια Ζαρούλια, βρήκε ευκαιρία και ανέγνωσε το μεγαλύτερο μέρος της πρότασης αυτής στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων στην βουλή παρουσία μάλιστα της Μαριέτας Κουτσίκου Γιαννάκου και του σημερινού υπουργού εσωτερικών Μιχελάκη!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epimenei-na-chrhmatodotei-ta-dieftharmena-kommata-eis-baros-tou-laou-h-nd#.UdWgbPlM_RM#ixzz2Y5xsR24n

Exit mobile version