Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αργοσβήνει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία μαζί με την αμυντική βιομηχανία της χώρας

eab__article

Ο σκοπός της ΕΑΒ από ιδρύσεώς της είναι η υποστήριξη του αξιόμαχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Είχε και έχει τεράστια συμβολή στην συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών, των μαχητικών ελικοπτέρων, καθώς και των πυροσβεστικών αεροσκαφών της χώρας μας. Η συμβολή αυτή πρόσφερε και προσφέρει τα μέγιστα στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Πέραν του έργου της υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας η ΕΑΒ συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες του αεροδιαστημικού κλάδου όπως Lockheed, Alenia, EADS, Boeing κ.α. και έχει αποκτήσει τεχνογνωσία που καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις πολλών παγκοσμίως αναγνωρισμένων αεροναυπηγικών οίκων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην δυνατότητα κατασκευής από την ΕΑΒ συγκεκριμένων τμημάτων του μαχητικού F -16 όπως και στην παραγωγή σημαντικών δομικών τμημάτων του νέου μεταγωγικού C -130 J .

Αυτή την εποχή η ΕΑΒ είναι η μόνη εταιρία του κλάδου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που διαθέτει αξιοσημείωτο ανεκτέλεστο έργο περίπου 800 εκατ. ευρώ , με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά πελάτες του εξωτερικού. Η μνημονιακή κυβέρνηση μεθοδικά, όπως έπραξε εξ’ άλλου με το σύνολο της Αμυντικής Βιομηχανίας απαξιώνει την ΕΑΒ, ενώ υπάρχουν τρέχουσες συμβάσεις προς υλοποίηση. Πώς το κάνει αυτό; Ενώ με τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ η πρακτική της άθλιας κυβέρνησης είναι να μην δίδονται παραγγελίες από τον φυσικό πελάτη των δυο αυτών εταιριών που είναι το Υπ. Άμυνας, με την ΕΑΒ ακριβώς επειδή υπάρχουν παραγγελίες (κυρίως από το εξωτερικό), δεν της δίδεται η δυνατότητα να προσλάβει τεχνικό προσωπικό για να μπορέσει να εκτελέσει αυτές τις παραγγελίες και να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργικότητας της εταιρίας. Δηλαδή αφαιρείται από την ΕΑΒ η δυνατότητα να υλοποιήσει συμβατικές της υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των πελατών της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικότατες απώλειες εσόδων, αλλά και καταβαράθρωση της πολύ καλής φήμης της εταιρίας, λόγω αθέτησης συμβατικών ημερομηνιών παράδοσης υλικών και εκτέλεσης αναληφθέντος έργου.

Πώς δημιουργήθηκε όμως η έλλειψη τεχνικού προσωπικού; Πολύ απλά με υπουργικές αποφάσεις των υπαλλήλων υπουργών της τρόικα που απαγόρευσαν ουσιαστικά την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο θα αντικαθιστούσε το προσωπικό που εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ΕΑΒ πάλιν κατόπιν αποφάσεων της μνημονιακής κυβέρνησης! Η οριζόντια εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που επέφερε μειώσεις μισθών στο εξειδικευμένο και δυσεύρετο τεχνικό προσωπικό έως και 50% ώθησε πολλούς εργαζόμενους στην συνταξιοδότηση ή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αεροναυπηγικές εταιρίες του εξωτερικού. Στην μη αντικατάσταση του τεχνικού προσωπικού συνέβαλαν και οι μετατάξεις που δεν ενεργοποιήθηκαν ειδικά για την ΕΑΒ, όπως δεν ενεργοποιήθηκε για την ΕΑΒ και η απόφαση «5 αποχωρήσεις,1 πρόσληψη». Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε και ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για προσλήψεις στην εταιρία.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να μειωθεί το προσωπικό της εταιρίας τα τελευταία 4 χρόνια από περίπου 3.000 άτομα σε 1.350 που είναι σήμερα. Η μείωση επήλθε, το τονίζουμε, κυρίως στο προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση και σπάνιες πιστοποιήσεις. Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού ουσιαστικά «τινάζει στον αέρα»  τα συμβόλαια που υπάρχουν προς εκτέλεση μέχρι του έτους 2017 για  F-16, C -130 J , Airbus, Alenia, αλλά βέβαια και την  υποχρέωση της ΕΑΒ για συντήρηση των αεροσκαφών της Αεροπορίας της Τυνησίας και του Μαρόκου, κυρίως όμως της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Δηλαδή μπορεί η Πολεμική μας Αεροπορία να αναγκαστεί να προσφύγει στο εξωτερικό για την συντήρηση των μαχητικών της!

Ο στόχος των οσφυοκαμπτών πολιτικών ξεκάθαρος. Τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ που δεν έχουν παραγγελίες προς εκτέλεση ή έχουν τόσες που δύσκολα καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα τους κλείνουν την στρόφιγγα παραγγελιών από τον βασικό πελάτη που είναι το Υπ. Άμυνας και επιπλέον εκβιαστικά το Υπ. Οικονομικών στραγγαλίζει τις δυο αυτές εταιρίες με αθέτηση υποσχέσεων για ταμειακές διευκολύνσεις. Η ΕΑΒ που έχει παραγγελίες προς εκτέλεση μέχρι του έτους 2017 της κλείνουν την στρόφιγγα για άκρως απαραίτητα εργατικά χέρια, ώστε να μην μπορεί να εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Οι πολιτικάντηδες απαξιώνουν και εκποιούν την νευραλγική Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία που αποτελεί δομικό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα το επιτρέψει, καθώς είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει στρατηγικό σχέδιο για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/argosbhnei-h-ellhnikh-aeroporikh-biomhchania-mazi-me-thn-amuntikh-biomhchan#.UdbF-flM_RM#ixzz2YB03eiUG

Exit mobile version