Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η λίστα των τουρκικών παραβιάσεων και της ντροπής του Υπουργείου Αμύνης

f_16__article (1)

Οι παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) για το 2012 συνολικά ήταν 389 και για το 2013 (Ιαν.-Απρ.) ήταν 111 

Πριν αναφερθούμε στο θέμα παραθέτουμε  μερικές επεξηγήσεις όρων που χρησιμοποιούνται.

Εθνικός Εναέριος Χώρος (ΕΕΧ): H Ελλάδα από το 1931 έχει καθορίσει αιγιαλίτιδα ζώνη εύρους 10 ν.μ.  για τους σκοπούς της αεροπορίας και της αστυνόμευσης αυτής. Σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 της Σύμβασης του Σικάγου το 1944 για την Διεθνή Πολιτική Αεροπορία και τα άρθρα 2 και 3 της Διεθνούς Συμβάσεως για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ο ΕΕΧ ενός κράτους είναι ο εναέριος χώρος που εκτείνεται πάνω από το χερσαίο έδαφος και τα χωρικά ύδατα.

Εθνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ): Η Ελλάδα το 1936 καθόρισε  αιγιαλίτιδα ζώνη εύρους 6 ν.μ. χωρίς να θίγονται ισχύουσες διατάξεις που αφορούν σε ειδικές περιπτώσεις και ορίζουν εύρος μεγαλύτερο ή μικρότερο των συμφωνιών. Η επιφύλαξη παρέπεμπε στο Π.Δ. του 1931 που καθόριζε την αιγιαλίτιδα ζώνη των 10 ν.μ. για τους σκοπούς της αεροπορίας και αστυνόμευσης αυτής.

Παραβάσεις Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ): H παράβαση εναερίου χώρου που αφορά την άνευ αδείας πτήση αεροσκάφους άλλου κράτους στο λεγόμενο FIR Αθηνών (Flight Information Region) και που αποσκοπεί στην εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών πτήσης για όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη

Τα στοιχεία των πινάκων αποτυπώνουν την εχθρικότατη συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο και την πρόθεσή τους για αλλαγή του status quo στην περιοχή. Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων είναι το φυσικό επακόλουθο της μη αντίδρασης της ελληνικής πλευράς στις καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων, στις εικονικές προσβολές και αεροφωτογραφίσεις ελληνικών εδαφών. Η Άγκυρα κλιμακώνει τον πολυετή πόλεμο τριβής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Η πολυετής εμμονή των πολιτικών να υποστηρίζουν μέχρι αηδίας πολιτική «εξημέρωσης του θηρίου» μόνο ως επιλογή ενός πλήρους υποταγμένου κράτους μπορεί να ερμηνευτεί (πέραν του κλαυσίγελου βέβαια που προκαλεί). Τα μηνύματα κατευνασμού που στέλνουν προς την Τουρκία οι Έλληνες διπλωμάτες απόφοιτοι των αμερικανικών κολεγίων απλά φέρνουν την υποταγή πιο κοντά. Η εγγενής ηττοπάθεια και η σαπίλα του σημερινού κράτους των Αθηνών αυξάνει συνεχώς την επιθετικότητα των Τούρκων και τους αποθρασύνει.

Το τελικό ερώτημα βέβαια που τίθεται για το Υπουργείο Άμυνας και την κυβέρνηση των υποτακτικών, λαμβάνοντας υπόψη τους σημερινούς συσχετισμούς στρατιωτικής ισχύος, δεν είναι εάν πλέον θέλουν οι πολιτικικάντηδες να αντιδράσουν, αλλά εάν μπορούν … ,ως απόρροια της πολυεπίπεδης απαξίωσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η χώρα δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα. Και αυτό είναι γεγονός.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να κάνει την Ελλάδα και πάλι ισχυρή και να αναστήσει την αξιοπρέπεια του Έθνους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-lista-twn-tourkikwn-parabiasewn-kai-ths-ntrophs-tou-upourgeiou-amunhs#.UdgWwPlM_RM#ixzz2YGplbTqs

Exit mobile version