Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η απόλυτη υποκρισία! Δεν ήταν λένε… πραξικόπημα η ανατροπή στην Αίγυπτο

egypt-revolutions__article

Το είδαμε όλοι στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Είδαμε τα τανκς να ανατρέπουν μια νόμιμη κυβέρνηση. Όμως, ούτε λέξη από ΗΠΑ, Ευρώπη, αλλά και τα εδώ κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου»… Φαίνεται πως για αυτούς κάποιες δικτατορίες είναι καλές. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Χαρακτηριστικά γράφτηκε το εξής:

«ΗΠΑ και ΕΕ αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν πραξικόπημα την ανατροπή Μόρσι στην Αίγυπτο: …Δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ η άμεση αλλαγή του τρόπου χορήγησης της βοήθειας προς την Αίγυπτο, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, που εξηγεί ότι θα χρειαστεί χρόνο για να εξετάσει τα δεδομένα από την κατάσταση στη χώρα. Σε εκ νέου αξιολόγηση θα προχωρήσει και η ΕΕ που, για την ώρα, δεν αλλάζει τη στάση της.  Αν η καθαίρεση του Μόρσι από τον στρατό χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ πραξικοπηματική, θα προκαλέσει τη διακοπή της μη ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, που ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισ. δολάρια το χρόνο και αφορά κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις. Το Reuters σημειώνει ότι αναζητάται φόρμουλα για μην χαρακτηριστούν τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας «πραξικόπημα». Ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές στις συζητήσεις ότι η συνέχιση της παροχής βοήθειας είναι κρίσιμης σημασίας και τυχόν απόφαση χαρακτηρισμού σαν πραξικόπημα θα διακινδυνεύσει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.»

Ποιος ωφελείται από το πραξικόπημα; Γιατί σιωπήσαν άπαντες;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Αντεπίθεση.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-apoluth-upokrisia-den-htan-lene-prajikophma-h-anatroph-sthn-aigupto#.UdyZIflM_RM#ixzz2YapjIesS

Exit mobile version