Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψαλίδισμα δίχως όριο: Έρχεται περαιτέρω μείωση στον κατώτατο μισθό

misthos_191399812__article

Η μνημονιακή λαίλαπα καταβροχθίζει τα πάντα στο πέρασμά της, σκορπώντας την καταστροφή. Το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων έχει συλληφθεί ουκ ολίγες φορές να ψεύδεται ασύστολα. Διαψεύδει φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, για να τα επιβεβαιώσει αργότερα η ίδια η πραγματικότητα. Παρά λοιπόν, τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας ότι «ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί», το γεγονός ότι το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνει και τον νέο μηχανισμό υπολογισμό των αμοιβών, κάνει αναξιόπιστη την εξαγγελία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, «ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να μειωθεί έως το 2017», ενώ τα νέα κριτήρια που καθιερώνονται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού είναι το ύψος του πληθωρισμού και της ανεργίας, η γενικότερη οικονομική κατάσταση και η προοπτική για την ανάπτυξη. Με βάση όμως, τα έως σήμερα δεδομένα, δηλαδή το ύψος της ανεργίας που αγγίζει το 30% του ενεργού πληθυσμού και το 60% στους νέους, τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αλλά και τη μηδενική ανάπτυξη της χώρας, οι αποδοχές των εργαζομένων αναμένεται να συρρικνωθούν περαιτέρω.

Δεν είναι μυστικό ότι το σχέδιο της Τρόικας είναι οι μισθοί να φτάσουν ακόμα και στα 350 ευρώ. Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για ένα σχέδιο ελαστικής εργασίας, το οποίο θα συνοδεύεται με πολύ χαμηλές αμοιβές, μηδενική απόδοση φόρου και ανάλογη πληρωμή εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Η λογική της κινούμενης άμμου στη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική (όσο κινείσαι τόσο περισσότερο βουλιάζεις) βρίσκει και πάλι πρακτική εφαρμογή από τους ανάλγητους εντολοδόχους των διεθνών τοκογλύφων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/psalidisma-dichws-orio-erchetai-peraiterw-meiwsh-ston-katwtato-mistho#.Ud2lGvlM_RM#ixzz2YfTk0w5r

Exit mobile version