Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κανείς δεν πιστεύει τον Σαμαρά: Ουτοπικό το ενδεχόμενο ανάκαμψης!

samaras_fail2__article

Δημοσίευμα του Reuters δίνει την πραγματική διάσταση στην βαθύτατη ελληνική οικονομική κρίση, εκθέτοντας τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση των υποτακτικών της Τρόικα, οι οποίοι επιμένουν να εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό.

 

Μπορεί με ύφος χιλίων καριναλίων ο πρόεδρος της κυβέρνησης του ραγιαδισμού Α. Σαμαράς να δηλώνει -όπου σταθεί και όπου βρεθεί- πως το διεθνές κλίμα για την ελληνική οικονομία έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο και πως τα δύσκολα πέρασαν, δεν συμμερίζονται όμως τη θέση του οι ευρωπαίοι «εταίροι». Το Reuters επισημαίνει πως η ατμόσφαιρα ευφορίας είναι προσωρινή, η ελληνική οικονομία απέφυγε την κατάρρευση αυτή τη χρονιά, όμως το μέλλον είναι δυσοίωνο.

 

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία, ο οποίος και παρουσιάζεται αφοπλιστικά ειλικρινής: «είναι ουτοπικό το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις των δανειστών, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα». Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα σκληρότερη για τους Έλληνες, δήλωση η οποία θρυμματίζει την κίβδηλη αισιοδοξία του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του.

 

Για το πρακτορείο Reuters, σημείο καμπής στα ελληνικά πράγματα είναι η επίσκεψη της Τρόικα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, όπου και θα τεθεί σε αυστηρό πλαίσιο το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση των υποτακτικών θα βρεθεί σε μια ιδιαίτερα άβολη θέση, ενώ καθίσταται βέβαιο πως η κάλυψη του κενού θα απαιτήσει νέες πολιτικές λιτότητας και επιπλέον θυσίες από τον Ελληνικό Λαό. Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα αναφέρει πως «κλωτσούν το πρόβλημα προς το μέλλον, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την παρωδία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας».

 

Ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της κυβέρνησης των αχυρανθρώπων των διεθνών τοκογλύφων, ψεύδεται ακατάπαυστα προς τον Ελληνικό Λαό, ισχυριζόμενος πως οι θυσίες του πιάνουν τόπο και πως από δω και στο εξής ανοίγει ο δρόμος της ανάκαμψης, οι διεθνείς εκτιμήσεις έρχονται να διαλύσουν κάθε αμφιβολία περί της καταστροφικής πορείας της οικονομίας της χώρας μας, ελέω των προδοτικών επιλογών της συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου. Όχι μόνο λοιπόν, υποβάλλουν το Λαό μας σε σκληρότατες και άδικες θυσίες, οι οποίες έχουν καταστήσει τη χώρα τριτοκοσμική, αλλά και συνεχίζουν να σκορπούν φρούδες ελπίδες, επιχειρώντας να διασώσουν τις πολιτικές τους καριέρες και τις κομματικές τους συμμορίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kaneis-den-pisteuei-ton-samara-outopiko-to-endechomeno-anakampshs#.Ud6DNPlM_RM#ixzz2YjKnWhCv

Exit mobile version