Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2.500 απολύσεις στην Υγεία, κλείσιμο και συγχωνεύσεις 13 νοσοκομείων!

ygeia_apolyseis__article

Στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους και αναμένεται να προστεθούν άλλες τόσες το 2014, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε 2.500!

«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014» ανέφερε χθες ο Άδωνις. Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων, θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες. Φάσκει και αντιφάσκει ο “μπουμπούκος”…

Το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας για την “κινητικότητα” των 2.500 υπαλλήλων προβλέπει πως στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, με 13 νοσηλευτικά ιδρύματα να αλλάζουν χρήση και το προσωπικό τους να εντάσσεται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότηταΚαταργούνται λοιπόν 13 νοσηλευτικά ιδρύματα!

Στη συνέχεια, μέσα σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων θα βρεθούν οι πρώτες 1.250 θέσεις διαθεσιμότητας και οι υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους μέχρι να μετακινηθούν σε οργανική θέση, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα. Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με το νέο έτος και στις αρχές του 2014 με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων των δημόσιων μονάδων Υγείας θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις. Σύνολο 2500!

Με το νέο έτος θα αλλάξει και ο χάρτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα αλλάξουν χρήση. Συγκεκριμένα, μικρά νοσοκομεία με χαμηλή νοσηλευτική κίνηση θα μετατραπούν σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή μονάδες βραχείας νοσηλείας, με απλά ελληνικά καταργούνται!

Ο Άδωνις περίτεχνα δεν ανέφερε καθόλου για λογιστικό έλεγχο στα δημόσια νοσοκομεία, για τα εισαγόμενα υπερκοστολογημένα φάρμακα, την αλόγιστη σπατάλη στα αναλώσιμα υλικά και σκευάσματα που κατέληξαν στα σκουπίδια (εμβόλιο κατά της γρίπης), έλεγχο στις πολυσυνταγογραφήσεις, κατάργηση των “ροζ” τηλεφώνων της υγείας με τα οποία πλουτίζουν “δαιμόνιοι” επιχειρηματίεςΗ Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εναντιωθεί στα μεγάλα συμφέροντα και θα αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό μέχρι την τελική Νίκη!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/2500-apoluseis-kai-sthn-ugeia-sugchwneuseis-nosokomeiwn#.Ud7xN_lM_RM#ixzz2YlEIwACx

Exit mobile version