Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποχώρησε πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Βενιζέλος στο Ηράκλειο

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ!!!

Σε κλοιό διαδηλώσεων η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Κρήτη. Η κάθοδός του στο Ηράκλειο γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου. Μάλιστα στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν ολοκληρώσει την ομιλία του.
Συγκεκριμένα, στις 22.00 ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι «δρακόντεια». Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες. Οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα άγνωστος πέταξε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό προς τον κ. Βενιζέλο, ενώ η αστυνομία αμέσως προχώρησε στην προσαγωγή του. Τελικά ο κ. Βενιζέλος έφυγε από την περιοχή χωρίς να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Νωρίτερα στις 17.00 ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.
Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί και για λόγους ασφαλείας, αλλά και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων, έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο το πρόγραμμα των συναντήσεών του θα γίνει κανονικά.
Πάντως οι εκπαιδευτικοί δεν πτοήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθήνθηκαν προς το ξενοδοχείο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Βενιζέλος: Να ξανακερδίσουμε την επαφή με τον κόσμο μας στη Κρήτη

«Η κοινωνία έχει αλλάξει και αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να βρουν λύση μέσα από τη δημαγωγία, το λαϊκισμό και το “εμπόριο” ελπίδας, κάνουν χειρότερα λάθη από τα προηγούμενα», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς στο Ηράκλειο εάν το σημερινό ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάτι από τα παλιά, όπως μεταδίδει το cretalive.gr .
Τόνισε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι μεγάλες και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα και περιορισμούς στους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος. Για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι θα αξιολογηθούν με κριτήρια και απόλυτη διαφάνεια ενώ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ειδικότητες υγειονομικών που είναι απολύτως χρήσιμες για τις υπηρεσίες υγείας της χώρας και θα χρησιμεύσουν για το νέο Τεχνικό Λύκειο που θα αναδείξει τις ανάγκες για νέες ειδικότητες στην εκπαίδευση ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που θα έχουν.

Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, σημείωσε ότι είναι υπολογισμένη και οφείλεται δε τεχνητά αίτια ενώ την απέδωσε στις καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ενώ είπε ότι κάποιες δόσεις του δανείου της Ελλάδας δεν έχουν εγγραφεί ούτε στον προϋπολογισμό. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.
«Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι δύσκολα. Η Ελλάδα δίνει την εικόνα της πολιτικής σταθερότητας και αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πλεονέκτημα για να βγούμε από την κρίση», σημείωσε.
Τέλος, για τη δημοτική αστυνομία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θα γίνει αξιολόγηση και θα ενταχθεί ως Διοικητική Αστυνομία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσο δε για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, κάλεσε τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα όπου όπως είπε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.
Το πρόγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου (Ξενοδοχείο Galaxy)

18:15 Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό (Ξενοδοχείο Galaxy)

20:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι – Κοινωνικό Ιατρείο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση – συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση – Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)

ΠΗΓΗ

Exit mobile version