Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ίσως Κάτι Αλλάζει! Δημοτικά Πάρκα Σκύλων και στην Χώρα μας!

timthumb

Τα τελευταία χρόνια κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει στην νοοτροπία και στον προγραμματισμό των δημοτικών αρχών και η έννοια του Πάρκου Σκύλων, ή Dogpark απ’ όπου πήραμε και το όνομα μας, έχει αρχίσει να μπαίνει στη σκέψη τους!

Έτσι βλέπουμε αρκετούς δήμους να παραχωρούν εκτάσεις για την χρήση αυτή όπως ο Δήμος Χολαργού με το εξαιρετικό πάρκο που διαθέτει ακόμα και εξοπλισμό για Agility!

Πάρκο Σκύλων Δήμου Χολαργού

Πριν λίγες μέρες τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τα Παλαιό Φάληρο! Ο έτσι και αλλιώς φιλόξενος χώρος του Φλοίσβου όπου πάρα πολλά σκυλιά μαζεύονται καθημερινά απέκτησε πλέον ένα ασφαλές αποκλειστικό μεγάλο πάρκο για σκύλους!

Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από το Cine Φλοίσβος και είναι πλήρως περιφραγμένο, φροντισμένο και με παγκάκια για τους συνοδούς των σκύλων!

Ήδη έχει δημιουργηθεί και σχετική Σελίδα στο Facebook όπου εκτός από πληροφορίες για το πάρκο ανεβαίνουν καθημερινά φωτογραφίες και videos από τους θαμώνες, τετράποδους και δίποδους!!

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Piraeus Press ο Δήμος Πειραιά σκέφτεται σοβαρά και αυτός την δημιουργία σκυλοπάρκου! Οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν προχωρήσει αφού ήδη ακούγονται δύο τοποθεσίες, το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή και οι μύλοι του Μοίρα στα Καμίνια.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι δήμαρχοι είναι ότι η δημιουργία ενός πάρκου σκύλων σε δημοτικό χώρο είναι ένα εξαιρετικά οικονομικό έργο (η βασική εκδοχή του απαιτεί μόνο μία περίφραξη, σκουπιδοτενεκέδες και μία ταμπέλα ενημέρωσης) που όμως αυτόματα αναβαθμίζει υπερβολικά την καθημερινότητα των χιλιάδων δημοτών που φροντίζουν ένα ή περισσότερα σκυλιά!

Για τα ίδια τα σκυλιά φυσικά η εξάσκηση και η κοινωνικοποίηση που γίνεται χωρίς λουρί σε προστατευόμενο χώρο είναι ότι καλύτερο ειδικά για τα σκυλιά των πόλεων!

Ελπίζουμε όλο και περισσότερες δημοτικές αρχές να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη δημιουργία σκυλοπάρκων παντού!!!
Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε! Προτείνουμε σε όλους τους αναγνώστες μας να πιέσουν την δημοτική αρχή της περιοχής τους προς την κατεύθυνση αυτή! Πολλές φορές μία απλή επιστολή ή και μία συζήτηση με ένα δημοτικό σύμβουλο αρκεί!

Σκυλοπάρκο Παλαιού Φαλήρου

Όλες οι φωτογραφίες των σκυλοπάρκων Χολαργού και Παλαιού Φαλήρου είναι από δημοσιεύσεις στο Happy Dogs World

ΠΗΓΗ

Exit mobile version