Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά – Ένας στους τρεις θα πληρώσει επιπλέον φόρους

KATHARISTIKA

Οι νέοι φόροι επιβαρύνουν αυτούς που έχουν έστω μία δουλειά κατά μέσο όρο με 751 ευρώ.

Έρχονται σιγά σιγά τα εκκαθαριστικά και παγώνουν τα χαμόγελα των φορολογούμενων, αφού η Εφορία για ακόμα μία χρονιά τους καλεί να περάσουν από τα ταμεία της. Ήδη τα πρώτα 780.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων βρίσκονται στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και είναι έτοιμα να ταχυδρομηθούν στους παραλήπτες τους. Από αυτά οι 253.000 παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών καλούνται να πληρώσουν 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο.

Ένας στους 3 θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρους, ενώ μόλις ένας στους 13 θα είναι τυχερός και θα κληθεί να εισπράξει επιστροφή φόρου. Συγκεκριμένα από τους 780.000 φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα πρώτα εκκαθαριστικά, μόνο οι 253.000 (32,7% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Για όσους φορολογούμενους το συνολικό ποσό του φόρου που αναγράφει σε χρεωστικό εκκαθαριστικό, εφόσον υπερβαίνει τα 300 ευρώ, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 3 δόσεις. Η πρώτη δόση θα εξοφληθεί τέλος Ιουλίου ή Αυγούστου. Η δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου και η τρίτη μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση όμως που το συνολικό χρεωστικό ποσό δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ, τότε οι φορολογούμενος θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ το ποσό.

Πέρυσι, το Δημόσιο εισέπραξε περίπου 5 δισ. ευρώ από φόρους που βεβαιώθηκαν μέσω των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Τα φετινά στοιχεία προοιωνίζουν «τρύπα» στα έσοδα του Δημοσίου, μέχρι στιγμής η μείωση φθάνει το 78,6%. Για τη σημαντική μείωση στα φορολογικά έσοδα ευθύνεται η μείωση των εισοδημάτων που δηλώνονται φέτος σε σύγκριση με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν πέρυσι. Αιτία είναι η δραστική αύξηση της ανεργίας, αλλά και της μείωσης των μισθών, οι γενικευμένες περικοπές στις αποδοχές και τα αλλεπάλληλα φορολογικά μέτρα που οδήγησαν σε συρρίκνωση των φορολογητέων εισοδημάτων.

Η εξαιρετικά χαμηλή φοροδότηση του σώματος των φορολογουμένων θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων φόρων και κανένας δεν ξέρει που θα σταματήσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchontai-ta-prwta-ekkatharistika-enas-stous-treis-tha-plhrwsei-epipleon-fo#.UeRRjzvwmCg#ixzz2Z94hyKty

Exit mobile version