Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοροϊδεύει τον Λαό η ΝΔ και ο Σαμαράς

sxesh-samara-me-pinokio__article__article

Μετά βαΐων και κλάδων και με την συνοδεία ευτράπελων και «γαλλικών», ανακοίνωσε χθες ο Σαμαράς την δήθεν μείωση του φόρου στην εστίαση, λες και αυτό ήταν η μεγάλη μεταρρύθμιση που απαιτούσε η χώρα για να πάψουν να υπάρχουν πεινασμένοι και απελπισμένοι Έλληνες.  

Με το διάγγελμα του, όμως, ο Σαμαράς έκανε φανερούς και τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς τίποτε καλό να συμβεί. Πρώτον απ’ όλα τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει εφόσον μέσω αυτής καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, την οποία δεν έχει καταφέρει να πατάξει η κυβέρνηση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την υπόθεση με την Λίστα Λαγκάρντ, όπου παρέπεμψαν μόνο το πολιτικό «πτώμα» του Παπακωνσταντίνου και άφησαν άπαντες τους υπόλοιπους ατιμώρητους. Συνεπώς μόνο και μόνο με αυτό καθίσταται σίγουρη η μη συνέχιση του μέτρου.

Το δεύτερο που παραδέχτηκε ο Σαμαράς στις δηλώσεις του ο Σαμαράς είναι ότι το εν λόγω μέτρο αποτελεί ένα «πείραμα» που δέχτηκε η τρόικα να γίνει, κοινώς και με δεδομένο ότι οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Σαμαράς έχουν ακυρωθεί ευθύς εξαρχής, το όλο ζήτημα είναι στα πλαίσια της επικοινωνιακής και όχι της πραγματικής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Κοινώς το διάγγελμα Σαμαρά είναι αυτό που είχε για αυτούς σημασία και όχι η ουσιαστική εφαρμογή ενός μέτρου μείωσης του ΦΠΑ.

Βεβαία ακόμα και σε αυτό απέτυχαν οικτρά… Όμως το ζητούμενο είναι ότι ο Σαμαράς επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και δεν του λέει το πραγματικό ζητούμενο της οικονομίας για το οποίο δεν πράττει τίποτε ο Σαμαράς. Και όχι μόνο δεν πράττει τίποτα, αλλά ουσιαστικά δρα διαλυτικά, όπως και οι προκάτοχοι του. Εμείς απλώς να θυμίσουμε τα πολύ σωστά λόγια του καθηγητή Κονδύλη:

«Το 1% του εθνικού εισοδήματος που προέρχεται από τον τουρισμό δεν είναι το ίδιο με το 1% που δίνει μια σύγχρονη εξοπλιστική βιομηχανία. Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ η στάση της γίνεται όλο και περισσότερο παθητική ή αντιφατική.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/koroideuei-ton-lao-h-nd-kai-o-samaras#.Ueg19NLwlMA#ixzz2ZQL4PG2G

Exit mobile version