Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αναλγησία της εξουσίας – Περί της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

saam__article

Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις Σαμαρά περί του τελευταίου πακέτου μέτρων που επρόκειτο να ψηφιστούν πριν καιρό. Αυτές οι διαβεβαιώσεις ήταν αρκετές για να ψηφίσουν οι βουλευτές το προηγούμενο πακέτο μέτρων, την προηγούμενη φορά. Τότε, βέβαια, είχαμε τονίσει ότι ο Σαμαράς ψεύδεται και ότι συντόμως θα έρθουν και άλλα μέτρα. Δεν είχαμε τότε προφητικό ταλέντο, απλώς τονίζαμε το προφανές, αφού η πολιτική που προστάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι αδιέξοδη και δημιουργεί από μόνη της τα «χρηματοδοτικά κενά» που μετά θα κληθεί να «καλύψει» με νέα μέτρα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, μέτρο για το οποίο οι προσδοκίες μιλούσαν για εισπράξεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν και χιλιάδες Ελλήνων να ξεπαγιάσουν και να υπάρξει μεγάλη απόκλιση των εσόδων από τα προβλεπόμενα. Βέβαια, για όλα αυτά τα καταστροφικά, για τους Έλληνες, μέτρα δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι δεν θα φέρουν τα ποθούμενα, από την κυβέρνηση, αποτελέσματα και θα φέρουν και άλλα μέτρα.

Θα περίμενε κανείς ότι ένας βουλευτής, ο οποίος είχε πειστεί να ψηφίσει τα προηγούμενα μέτρα από τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά, θα είχε σοβαρές αντιρρήσεις για να ψηφίσει το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων. Έχουμε, λοιπόν, σε αυτό το σημείο δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες που όλοι είδαμε μέσω των τηλεοράσεων μας. Η μία εικόνα αφορά τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, όπως αυτοί συμπεριφερόντουσαν πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου. Εκεί, στις ομιλίες τους στην Βουλή, αλλά και στα παράθυρα που εμφανιζόντουσαν συνέχεια, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ή την μία ή την άλλη αντίδραση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο. Ο Ψυχάρης, μάλιστα, ο βουλευτής για του οποίου την μη υπουργοποίηση, ο ΔΟΛ άλλαξε ρότα και άρχισε να γράφει και λίγο αντι-κυβερνητικά, έκανε λόγο για νόμο «κουρελόχαρτο».

Η δεύτερη είκονα έχει να κάνει με την χθεσινή «απόδοση» της συγκυβέρνησης, κατά την διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει αρκετά πακέτα μέτρων. Η συγκυβέρνηση λοιπόν όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά δεν είχε καν διαρροές, αφού όλοι οι «διαφωνούντες» τελευταία στιγμή ψήφισαν «ΝΑΙ». Ακόμα και από το νοσοκομείο βγήκαν εκτάκτως για να μπορέσουν να ψηφίσουν. Αντίρρηση καμμία και όλοι ήταν στις επάλξεις του μνημονίου.

Αυτό μας δείχνει το ποιόν των βουλευτάδων της συγκυβέρνησης, αλλά και δείχνει τον δρόμο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι οι επόμενοι σε αυτή την θέση. Αποδεικνύει ότι οι όποιες αντιδράσεις ήταν καθαρά και μόνο για την τηλεόραση, μπας και ξεγελαστεί κανείς αφελής. Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν τα μέτρα υπό το φόβο της κατάρρευσης της κυβέρνησης, έθεσαν δηλαδή τους εαυτούς τους, την θέση τους και τον μισθό τους υπεράνω όλων.

Σήμερα ήρθε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η ημερομηνία της επισκέψεως του, φυσικά, δεν ήταν καθόλου τυχαία, μόλις μία μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Αυτή ήταν άλλωστε και η γραμμή που δόθηκε από την κυβέρνηση. Ότι άμα δεν ψηφιστούν τα μέτρα θα έχουμε εκλογές μέσα στον Αύγουστο. Αυτό φυσικά το απεύχονταν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι τα μέτρα ψηφίστηκαν με οριακή πλειοψηφία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-analghsia-ths-ejousias-peri-ths-pshfishs-tou-polunomoschediou#.Ueg3aNLwlMA#ixzz2ZQMX3Cs8

Exit mobile version