Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κομισιόν: Γενοκτονία στην Ελλάδα – 20% κάτω από το όριο της φτώχειας

newego_lar__article

Δεν χρειαζόταν να έρθει η έκθεση της Κομισιόν για να αντιληφθούμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σύμφωνα με την έκθεση το 20% των νοικοκυριών, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας, δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος της Χώρας! Η πραγματικότητα, όμως, φαίνεται να είναι ακόμη πιο σκληρή. Όπως η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στα χαρτιά, έτσι και οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι σίγουρα παραπάνω από το 1/5.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου, εδώ και 3 χρόνια. Με τα πράγματα να χειροτερεύουν συνεχώς και τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις- ανδρείκελα (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς) να αποτελούν πειθήνια όργανα των διεθνών τοκογλύφων, η όλη κατάσταση θυμίζει αυτό το οποίο αρκετές φορές έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Δηλαδή, την κινούμενη άμμο. Όσο πιο πολύ κινούμαστε μέσα στη λογική του μνημονίου, τόσο πιο πολύ βουλιάζουμε προς τον πάτο. Κοντεύοντας στην τριακοστή ένατη επέτειο από την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού και την έλευση της μεταπολίτευσης η τραγική κατάσταση της Χώρας οδηγεί τον καθένα στους κατάλληλους συνειρμούς σκέψεων για το ποιοι ευθύνονται για το σύγχρονο δράμα του Τόπου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/komision-katw-apo-to-orio-ths-ftwcheias-ena-sta-pente-ellhnika-noikokuria#.UelVho1M_-Q#ixzz2ZVK0ld3A

Exit mobile version