Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ: 118% αύξηση στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ!

deh2__article

Στα τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ, Α. Ζερβό ότι “παγώνουν” τα τιμολόγια στην χαμηλή τάση από 1η Ιουλίου και μειώνονται κατά 15% τα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης (στις βιομηχανίες και μεγάλες βιομηχανίες), μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων στην Αθήνα.

Τότε είχαμε επισημάνει ότι πέρασε στα “ψιλά”  το γεγονός ότι από την 1η Ιουλίου, απελευθερώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ όπως ορίζει το μνημόνιο και θα ελέγχονται απολογιστικά από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Επίσης είχαμε καταγγείλει τον συριζαίο Φωτόπουλο (πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωπο των εργαζομένων) ότι απουσίαζε από αυτή την συνέλευση για να κάνει πλάτες στα μνημονιακά σχέδια της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε! Η ΡΑΕ, αναιρώντας την προ ολίγων ημερών διαβεβαίωση της Διοίκησης ότι παγώνουν τα τιμολόγια στην χαμηλή τάση, “αποφάσισε” αύξηση του τέλους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Στο  118% θα φτάσει αυτή η αύξηση στο τιμολόγιο Οικιακής Χρήσης (χαμηλή τάση) και από 9,53 ευρώ η μεγαβατώρα θα κοστολογείται πλέον 20,80 ευρώ! Οι βιομήχανοι, θα έχουν έκπτωση 49%, ήτοι ένας βιομήχανος θα πληρώνει 167% φθηνότερα την ηλεκτρική ενέργεια από έναν άνεργο!

Οι μεταβολές στις τιμές της ΔΕΗ αναλυτικά έχουν ως εξής:
Υψηλή Τάση (βιομηχανίες) > Μείωση 49% (από 3,55 σε 1,79 €/MWh)
Μέση Τάση (αγροτικό) > Αύξηση 25% (από 5,57 σε 6,97 €/MWh)
Μέση Τάση (βιοτεχνίες, εμπορικές αλυσίδες) > Αύξηση 14% (από 7,76 σε 8,87  €/MWh)
Χαμηλή Τάση (αγροτικό) > Αύξηση 13% (από 6,48 σε 7,33 €/MWh)
Χαμηλή Τάση (οικιακό) > Αύξηση 118% (από 9,53 σε 20,80 €/MWh)
Χαμηλή Τάση (γραφεία, καταστήματα) > Αύξηση 46% (από 14,91 σε 21,77 €/MWh)

Η ΡΑΕ “εξηγεί” ότι η αύξηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν που προέκυπτε με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), η οποία έφθανε μεστοσταθμικά στα 23,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με γνώμονα την μνημονιακή υποχρέωση να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών οι οποίες αποζημιώνονται για την ενέργεια που παράγουν με υψηλές, εγγυημένες τιμές.

Το επόμενο βήμα λοιπόν, μετά την εξαθλίωση των νοικοκυριών και των ελεύθερων επαγγελματιών με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα είναι η μείωση της «εγγυημένης τιμής» των ΑΠΕ ώστε να εκμηδενιστούν όλοι οι Έλληνες που έκαναν το λάθος και επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, για να μείνει η πίττα ολόκληρη στις βιομηχανίες, στις πολυεθνικές και σε ημέτερους (πρόγραμμα “Ήλιος”)!

Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για την εθνικοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και την απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, μέσω της επιδότησης της εγχώριας παραγωγής σε κάθε τομέα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/118-aujhsh-sto-oikiako-timologio-ths-deh#.Ueq_Uo1M_-Q#ixzz2Zbdkgtww

Exit mobile version