Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο στόχαστρο των αμερικανοσιωνιστών η Συρία για να ανακοπεί η προέλαση του Άσαντ

b1-b_lancer_and_cluster_bombs__article

Έπιασαν τόπο απ’ ότι φαίνεται οι συστάσεις Νεντανιάχου προς του Αμερικανούς να μην κωλυσιεργούν στο θέμα της Συρίας. Έτσι σήμερα διαβάζουμε ότι συζητήθηκε το θέμα στην Αμερικανική Γερουσία, όπου ο Αμερικανός Στρατηγός Martin Dempsey, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την φαινομενική αδράνεια των ΗΠΑ στο εν λόγω θέμα.

 

Ο Στρατηγός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αδράνεια και ότι έχουν ήδη προταθεί τρόποι δράσης στην πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά το ζήτημα κολλάει στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για το ποιόν της αντιπολιτεύσεως που στηρίζουν οι ΗΠΑ.

 

Όπως αναφέρει το Bloomberg το όλο ζήτημα εκτυλίχθηκε μεταξύ του Dempsey και του Γερουσιαστή Mc Cain κατά την διάρκεια συζητήσεως περί του θέματος της Συρίας. Ο Γερουσιαστής ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με την αδράνεια της κυβερνήσεων των ΗΠΑ στο θέμα για να εισπράξει από τον Στρατηγό την απάντηση ότι δεν υπήρξε αδράνεια. Παραδεχόμενος το γεγονός ότι η συριακή κυβέρνηση έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα και να έχει την πρωτοβουλία στις πολεμικές επιχειρήσεις είπε ότι υπάρχει η σκέψη στην αμερικανική κυβέρνηση για «κινητικό χτύπημα» στην Συρία, όπως επιβεβαιώνει το CBS, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς την στρατηγική ή τις σκέψεις που υπάρχουν περί αυτού του όρου, ο οποίος είχε πρωτοχρησιμοποιηθεί στην αντίστοιχη επιχείρηση στην Λιβύη.

 

Όσον αφορά τις ενστάσεις που υπάρχουν σχετικά με την «ποιότητα» της αντιπολιτεύσεως, όπως έχει φανεί σε διάφορα ρεπορτάζ ανά τον κόσμο, με βιασμούς, εκτελέσεις χριστιανών, ακόμα και κανιβαλισμό, είπε ότι ανησυχεί για την αυξανόμενη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων εντός της αντιπολιτεύσεως και ότι τάσσεται υπέρ μίας πιο μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, η οποία θα εξοπλιστεί στρατιωτικά και από τις ΗΠΑ.

 

Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ομπάμα με τον Νεντανιάχου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της Συρίας και του Ιράν, δίχως όμως να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των συζητήσεων. Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο το περιεχόμενο που αφορά τις πιέσεις Ομπάμα σχετικά με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, δείχνει ότι στο θέμα της Συρίας μάλλον τα «άκουσε» ο Ομπάμα.

 

Το γεγονός ότι προ τεσσάρων ημερών οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση χρησιμοποιώντας τουρκικές βάσεις ως εφαλτήριο τους, όπως και το γεγονός ότι τόσο καιρό η Τουρκία φιλοξένησε στα εδάφη της την ηγεσία της λεγόμενης Συριακής αντιπολίτευσης, η οποία στην πραγματικότητα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ δολοφόνων και κανιβάλων, δίνει άλλο «αέρα» στην σημερινή επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Νταβούτογλου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/etoimazontai-gia-suria-oi-amerikanoi#.UerMNo1M_-Q#ixzz2ZboZSUN6

Exit mobile version