Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια πρόταση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ogames__article

«…τα Olympic Games επέστρεψαν στη γενέτειρά τους, το Λονδίνο…», δήλωσε κατά την τελετή έναρξης των τελευταίων Games στο Λονδίνο, ο περιφερόμενος ανά τον κόσμο (δίκην μαϊντανού) “Αθάνατος” και με ύφος χιλίων βλαχόμαγκων, πολύς κύριος Ζακ Ρογκ.

Την απόφαση να καταργηθεί η Ελληνορωμαϊκή Πάλη μετά το 2020, λόγω χαμηλής τηλεθέασης, ανακοίνωσε η  Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και να αντικατασταθεί από “αγωνίσματα” όπως το σκουός, η αθλητική αναρρίχηση, το γουέικμπορντ ή κάτι άλλο, πιο “πιασάρικο”.

Επειδή λοιπόν δεν μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν (αδιάφορο το τι συμβαίνει πραγματικά), τι είναι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επειδή δεν μπορούν ούτε να μεταφράσουν την ονομασία των Ολυμπιακών Αγώνων στα αγγλικά, με αποτέλεσμα να τους αποδίδουν την έννοια των παιχνιδιών (Olympic Games).

Επειδή τα οικονομικά συμφέροντα έχουν εκτρέψει τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα πραγματικά Ολυμπιακά Ιδεώδη και το «ευ αγωνίζεσθε», σε ένα αδυσώπητο κυνήγι χρήματος που επιβάλει όλο και μεγαλύτερες «αθλητικές» επιδόσεις, γιατί αυτό «πουλάει».

Επειδή η πολιτική εκμετάλλευση των αγώνων από τις μεγάλες δυνάμεις, αλλοιώνει απολύτως το νόημά τους, υπηρετώντας ιδιοτελείς συγκυριακούς πολιτικούς σκοπούς, απόψεις και  θεωρίες, που δεν έχουν καμία σχέση με τις διαχρονικά καταξιωμένες αρχές πολιτισμού με τις οποίες είναι συνυφασμένοι οι αγώνες.

Επειδή ο έλεγχος χρήσης αναβολικών, σύμφωνα με το λαϊκό αίσθημα, δε συνιστά μια διαδικασία προστασίας του κύρους των αγώνων και της υγείας των αθλητών, αλλά μια διαδικασία κατευθυνόμενου αποκλεισμού των «ανεπιθύμητων» και υποβοήθησης των «ημετέρων».

Επειδή η αίσθηση που κυριαρχεί στον κόσμο, είναι ότι έχει καταλυθεί κάθε έννοια ισότιμης συμμετοχής και αντικειμενικής αντιμετώπισης των συμμετεχόντων.

Και επειδή εν κατακλείδι, οι αρμόδιοι θεσμοί απέδειξαν, ότι δεν μπορούν να αναβιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με το «αρχαίο αθάνατο πνεύμα», αλλά το έχουν μετατρέψει σε ένα χολυγουντιανό «σόου» στην υπηρεσία της «Παγκοσμιοποίησης», εξαιρετικά επικερδές και απολύτως «δολοφονικό» για την ιδέα του Ολυμπισμού,  προτείνεται:

Ας βρεθεί λοιπόν μια Ελληνική κυβέρνηση να τους “τρίξει τα δόντια” και θα δούμε τότε, ποιες χώρες και ποιοι αθλητές θα προτιμούν να πάρουν μέρος στα Olympic Games για να παίξουν beach volley (που έχει και μεγάλη τηλεθέαση λόγω του  «ωραίου» θεάματος)  και ποιοι θα  προτιμούν τους πραγματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολυμπία, με την Ελληνορωμαϊκή Πάλη της χαμηλής τηλεθέασης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mia-protash-gia-tous-olumpiakous-agwnes#.UevGzI1M_-Q#ixzz2Zg9obJ1H

Exit mobile version