Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι συνέπειες για την Ελλάδα από το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας

turksatel-1__article

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται από το διάστημα. Το δορυφορικό σύστημα της Τουρκίας που σταδιακά τίθεται σε τροχιά θα επηρεάσει τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Για να γίνουν αντιληπτά τα ανωτέρω είναι αναγκαία μια σύντομη περιγραφή του δορυφορικού συστήματος της Τουρκίας και των συνεπειών για την χώρα μας.

Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας (THK: Turk Hava Kuvetleri) συγκρότησε Διοίκηση Διαστήματος στην οποία θα ενσωματωθούν οργανικές ομάδες και λειτουργίες που αφορούν στρατηγική αναγνώριση, έγκαιρη προειδοποίηση, ηλεκτρονική υποστήριξη, έλεγχο δορυφόρων και εκτόξευση δορυφόρων. Ο σκοπός είναι η απόκτηση δυνατότητας αναγνώρισης και τηλεπισκόπησης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και γεωγραφικών περιορισμών, η δημιουργία κρυπτασφαλισμένου συστήματος διοίκησης και ελέγχου και η δυνατότητα λειτουργίας ηλεκτρονικού πολέμου σε όλα τα επίπεδα επιχειρήσεων. Η γενική γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) ξεκίνησε ένα εθνικό τουρκικό διαστημικό πρόγραμμα καιυπολογίζεται να τεθούν σε τροχιά έως το 2020 συνολικά 17 δορυφόροι. Στο πλαίσιο αυτό θα ανατεθούν την επόμενη πενταετία συμβόλαια αξίας 2 δις δολαρίων με το μεγαλύτερο ποσοστό να αντλείται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας ήδη άρχισε να υλοποιείται. Συγκεκριμένα  το 2012 τέθηκε σε τροχιά ο δορυφόρος ηλεκτρονικής παρατήρησης Gokturk II , ενώ το 2013 θα εκτοξευτούν οι δορυφόροι τηλεπικοινωνιών Gokturk I και Turksat 4A. Για το 2014 προγραμματίζεται ο Turksat 4B και το 2015 ο δορυφόρος τηλεπισκόπησης Gokturk III. Ο δορυφόρος τηλεπισκόπησης θα είναι εξοπλισμένος με ραντάρ συνθετικής απεικόνισης SAR (Synthetic Aperture Radar) και θα υπάρχει ένας σταθερός επίγειος σταθμός ελέγχου και λήψης δεδομένων που θα αναμεταδίδει σε πραγματικό χρόνο σε κινητούς σταθμούς, π.χ. κέντρα διοίκησης μάχης. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν τηλεπισκόπηση υψηλής ανάλυσης ασχέτως καιρικών συνθηκών, ημέρα και νύκτα από όλες τις περιοχές τουρκικού ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο.  Και για να το πούμε απλά: Ο τούρκος στρατηγός θα μπορεί να βλέπει ότι κινείται στον ελλαδικό χώρο ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς σε επίπεδο μεγέθους στρατιωτικού πινακιδίου.

Οι εκτοξεύσεις δορυφόρων της Τουρκίας θα συνεχιστούν το 2016 με τον δορυφόρο υπερύθρων έγκαιρης πυραυλικής προειδοποίησης και άμυνας SBIRS (Space Based Infrared System)  και τον δορυφόρο τηλεπικοινωνιών Turksat 5A ,ενώ το  2017 ακολουθεί ο Turksat 5B και ο δεύτερος δορυφόρος υπέρυθρης παρατήρησης. Οι υπόλοιποι δορυφόροι του μεγαλεπήβολου προγράμματος θα έχουν εκτοξευτεί έως το 2020 και περιλαμβάνουν δορυφόρους τηλεπικοινωνιών, υπέρυθρης επιτήρησης και παρατήρησης. Στο τουρκικό πρόγραμμα διαστήματος συνεργάζονται οι τουρκικές εταιρίες Tubitak, Aselsan, Roketsan, TAI (Turkish Aerospace Industries) , τρία τουρκικά πανεπιστήμια και οι ξένες εταιρίες Roscosmos (ρωσική) , BNSC (βρετανική), NSO (ολλανδική) και η κοινοπραξία Telespazio (ιταλό-γαλλική).  Όλα τα ανωτέρω δείχνουν την συνέπεια των Τούρκων στην χάραξη της εθνικής τους στρατηγικής που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναγνωρίσει το διάστημα ως σημαντικό πεδίο άσκησης επιστημονικών, τεχνολογικών, επιχειρηματικών αλλά κυρίως στρατιωτικών δραστηριοτήτων.
Ο τουρκικός σχεδιασμός για το διαστημικό πρόγραμμα  δημιουργεί τις βάσεις για θεμελιώδη ανατροπή στον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η ανατροπή που ήδη υπάρχει στους εξοπλισμούς στο Πολεμικό μας Ναυτικού, στην Πολεμική μας Αεροπορία και στον Στρατό επεκτείνεται και στην διαστημική παρατήρηση και επιτήρηση με τραγικές για την χώρα μας συνέπειες.

Η Ελλάδα των ξενόδουλων κυβερνήσεων αντί να ασχολείται με την τουρκική επεκτατικότητα και την διαφαινόμενη τουρκική υπεροχή σε όλους τους τομείς των ενόπλων δυνάμεων προγραμματίζει την διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας δια της συγχωνεύσεως με άσχετα μεταξύ τους νομικά πρόσωπα ( έχουμε αναφερθεί πρόσφατα για το σχέδιο συγχώνευσης ΕΑΣ-ΕΛΒΟ, αλλά τις τελευταίες ημέρες «ψιθυρίζεται» συγχώνευση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ). Ενώ οι εχθροί μας Τούρκοι σχεδιάζουν και υλοποιούν διαστημικά προγράμματα οι εδώ υπηρέτες των Αμερικανοσιωνιστών ασχολούνται με τις αποζημιώσεις των κολλητών τους στην ΕΡΤ.
Βρισκόμαστε προ του κινδύνου ολικής ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων με τους Τούρκους, με ότι δυσάρεστο αυτό συνεπάγεται. Στοιχηθείτε με την  ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ  για να σώσουμε την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-sunepeies-gia-thn-ellada-apo-to-diasthmiko-programma-ths-tourkias#.UevHnI1M_-Q#ixzz2ZgAXj0HT

Exit mobile version