Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Άνω Λιοσίων – Αχαρνών – Καματερού, Κω, Ζάκυνθος, Τρίκαλα

p7180022__article

Κάθε Ιούλιο «συναντιόμαστε» για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ένα θλιβερό γεγονός της πρόσφατης Ιστορίας της Πατρίδας μας: την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Πώς όμως φτάσαμε στην εισβολή;

Αυτό ήταν το θέμα της ομιλίας του Γραμματέα της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων – Αχαρνών – Καματερού, Νικολάου Λεμοντζή, την Πέμπτη 18/07/2013.

Ο Συναγωνιστής ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια ποιοι και γιατί έκαναν το όνειρο των Τούρκων πραγματικότητα, λύνοντας πολλές απορίες και καλύπτοντας ιστορικά κενά των παρευρισκομένων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία.

Έριξε φως στον σκοτεινό ρόλο των υποτιθέμενων «συμμάχων» μας, καθώς και στο ρόλο του Μακαρίου, αλλά και του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή.

O Φάκελος της Κύπρου όμως δεν έχει ανοιχτεί ακόμη για να πέσει άπλετο φως στους πρωταιτίους αυτής της τραγωδίας. Όλοι οι Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριοι και Απόδημοι ) και οι Ομογενείς αδελφοί μας πρέπει να θυμούνται και να παίρνουν και μαθήματα από τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, η οποία είχε αποτέλεσμα τη μέχρι τώρα κατοχή του βορείου τμήματος του νησιού από τον τουρκικό στρατό.

Κλείνοντας ο Συναγωνιστής την καταπληκτική του ομιλία, αναφώνησε:

«ΚΥΠΡΟΣ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ»

Τ.Ο. Άνω Λιοσίων – Αχαρνών – Καματερού
Πλατεία Μητροπόλεως
Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 – 21:00
Τηλ. 6971 591201

Ενημερωτική δράση στην Κω

Στις 20/06/2013 και ώρα 21:00 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση, στην πόλη της Κω, διανομής εφημερίδων και φυλλαδίων με τις θέσεις του Κινήματος. Οι πολίτες υποδέχθηκαν τους Συναγωνιστές με χαρά και ενδιαφέρον. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων σταματούσαν για να παραλάβουν το ενημερωτικό υλικό και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλο το ενημερωτικό υλικό είχε τελειώσει, υποδηλώνοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη των συμπατριωτών μας για ενημέρωση.

T.Ο. Κω
Ομήρου και Ξενοκρίτου Γωνία – Ζηπάρι
Καθημερινά 19.00-21.00
Τηλ. 22420 67313

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!! 

Το Σάββατο 20/07/2013 ο Πυρήνας Ζακύνθου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησε εκδήλωση στην προτομή του Συνταγματάρχη Ανδρέα Μουζάκη τιμώντας τους ήρωες που πολέμησαν στον πόλεμο της Κύπρου. Έχοντας περάσει 39 χρόνια από το καλοκαίρι του 1974 και την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο μας, επισημαίνουμε πως διαχρονικό αίτημά μας, πρέπει να είναι η ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΟΧΗ

ΣΥΝ/ΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ο Συνταγματάρχης Ανδρέας Μουζάκης ηγήθηκε της μοναδικής Ελληνοκυπραϊκής επίθεσης για την κατάληψη του πολυβολείου στο τούρκικο λύκειο. Εκεί, έξω από τα τείχη της Αμμοχώστου σκοτώθηκε ο ηρωικός Συν/χης το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου 1974.
Πεθαίνοντας προλαβαίνει να πει: «Πείτε στη γυναίκα μου πως πεθαίνω, αφού πολέμησα σαν Έλληνας».

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Πυρήνας Ζακύνθου
Πατριάρχου Βαρθολομαίου 6, έναντι ιερού ναού Αγ. Διονυσίου
Κάθε Τετάρτη 21.00-23.00
Τηλ 6980 787960

Ομιλία για την τραγική επέτειο της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο‏

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/07/2013 στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων, η προγραμματισμένη ομιλία για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το 1974 στην Κύπρο με την τούρκικη εισβολή και θέμα: «Κύπρος ’74: Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν όλες οι άγνωστες πτυχές της τραγωδίας του Κυπριακού Ελληνισμού, που τόσα χρόνια παραμένουν στο σκοτάδι από το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Αναλύθηκαν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην τούρκικη εισβολή και υποδείχθηκαν οι πρωταίτιοι της μεγάλης προδοσίας. Έγινε επίσης, εκτενής αναφορά στο αγώνα των Κυπρίων αδερφών μας για την πολυπόθητη Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα μέσα από τον τιτάνιο και άνισο αγώνα της ΕΟΚΑ του θρυλικού Διγενή. Παρουσιάστηκαν εκτενώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, τον Ιούλιο του ’74 από τις λιγοστές δυνάμεις Ελλαδιτών και Κυπρίων που υπήρχαν στο νησί, γεγονός που δείχνει αφενός μεν το μέγεθος της προδοσίας, αφετέρου δε την Αιώνια Πολεμική Αρετή των Ελλήνων που κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορούν και μάχονται γενναία και με υψηλό αίσθημα αυταπάρνησης.

Επίσης, ξεσκεπάστηκε και ο ρόλος των πολιτικών την περίοδο εκείνη που δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστούν τη Μεγαλόνησο. Από τη μία ο Μακάριος σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ζητούσε να επέμβουν οι εγγυήτριες δυνάμεις (Τουρκία), λέγοντας ότι η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο(!) και από την άλλη ο Καραμανλής, που μόλις είχε φθάσει στην Ελλάδα δήλωνε το προδοτικό «Η Κύπρος κείται μακράν» χωρίς δε, να στείλει την παραμικρή βοήθεια στους Έλληνες που πολεμούσαν και έπεφταν ηρωικά. Τέλος, σχολιάστηκαν και οι μετέπειτα προδοτικές κινήσεις των Ελλαδικών κυβερνήσεων όσον αφορά την Κύπρο: S-300, σχέδιο «Ανάν», δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού κ.τ.λ.

Στο χώρο των γραφείων υπήρχε και έκθεση με φωτογραφίες και χάρτες της εποχής, που αποτύπωναν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε και ζει ακόμη και σήμερα η Κύπρος μας.

Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10 και Ασκληπιού
Τρίτη και Σάββατο 19:00 – 22:00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-anw-liosiwn-acharnwn-kamaterou-kw-zakunthos-trikala#.Ue45eI1M_-Q#ixzz2Zr0sSRaH

Exit mobile version