Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρεωμένους άφησαν τους δήμους τους, οι «επαναστάτες» Κουκουλόπουλος και Ταμήλος

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος και  ο Μ.Ταμήλος είναι  μόνο δύο από τα «φωτεινά» παραδείγματα της αυτοδιοίκησης που ενώ άφησαν τους δήμους για την βουλευτική έδρα έχοντας αφήσει στους επόμενους δημάρχους εκατομμύρια χρέη να διαχειριστούν παίζουν σήμερα τον ρόλο του “επαναστάτη”.

Τα νούμερα και τα αρχεία των ΜΜΕ όμως είναι αυτά που αποδεικνύουν  πως οι δυο Βουλευτές σήμερα προσπαθούν να σώσουν εαυτούς, χαϊδεύοντας τους ψηφοφόρους και προβάλλοντας δήθεν αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι τους .

Ο κος Κουκουλόπουλος (Σ.Σ.Κ.Ε. ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!) σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του «πρωινού λόγου» Κοζάνης το  συνολικό χρέος του παλαιού Δήμου Κοζάνης υπολογίζεται σε 32.000.000 ευρώ.  Να σημειωθεί πως στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ο  Δήμος Τρικκαίων  σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη του σημερινού δημάρχου Χρ.Λάππα βρίσκεται  ανάμεσα στους 5 πιο υπερχρεωμένους δήμους. Ο Κος Λάππας μάλιστα σημείωσε στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» 22 Aυγούστου 2012 ότι η δημοτική αρχή Ταμήλου ήταν ανίκανη να διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου ενώ κατέληξε πως πρέπει να μάθει ο τρικαλινός λαός που πήγαν τα λεφτά. Στους τραπεζίτες της Αθήνας πήγαν τα λεφτά από τη διαχείριση του κ. Ταμήλου

Αναλυτικά το απόσπασμα της  τοποθέτησης Χρ.Λάππα δημάρχου Δήμου Τρικκαίων στο  «Ράδιο Πρωινός 105,3»

Χρ. Λάππας Δήμαρχος Τρικκαίων : «Εμείς αναλάβαμε τη δημοτική αρχή με τεράστια χρέη τα οποία τα έκανε αυτός. Ο οποίος αποδείχθηκε τελείως ανίκανος στην οικονομική διαχείριση. Είμαστε ανάμεσα στους 5 πιο υπερχρεωμένους δήμους. Αυτά παραλάβαμε. Και πληρώσαμε το 2011 6,5 εκ. ευρώ τοκοχρεολύσια, από την καλή διαχείριση του κ. Ταμήλου. Η αλήθεια είναι ότι οι συμβασιούχοι έφυγαν, ούτε δικοί μας ούτε ξένοι. Όσοι ήταν συμβασιούχοι, έφυγαν. Και ελαττώσαμε το μισθολογικό κόστος από το 23 εκ. ευρώ που το παραλάβαμε στα 13 εκ. ευρώ για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις «αμαρτίες» του κ. Ταμήλου. Αυτό που σας είπα προηγουμένως, 6,5 εκ ευρώ. Για να μάθει ο τρικαλινός λαός που πήγαν τα λεφτά. Στους τραπεζίτες της Αθήνας πήγαν τα λεφτά από τη διαχείριση του κ. Ταμήλου. Και βγαίνει ο κ. Ταμήλος και κατηγοράει τους τραπεζίτες. Τα λεφτά όμως από τη δική του διαχείριση πάνε στους τραπεζίτες.

Επανέρχομαι όμως, τι λεφτά παίρνουμε εμείς σε σχέση με το 2009 που έπαιρνε ο κ. Ταμήλος στην εποχή της ευημερίας και της ασυδοσίας; 53% λιγότερα και για το μήνα Ιούλιο, από αυτό το 47% σε σχέση με το 2009, πήραμε και 30% κάτω. Για το μήνα Ιούλιο εισέρρευσαν στο δήμο 426.000 και θέλουμε να πληρώσουμε μόνο για τα ασφαλιστικά 383.000 ευρώ. Μπορεί να τα κάνει κουμάντο αυτά ο κ. Ταμήλος;

Επειδή λέει ότι δεν πήγα στην Αθήνα, τον ερωτώ, αυτή η κατάσταση και τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφορά μόνο το δήμο Τρικκαίων, είναι πανελλαδικό το πρόβλημα. Δεν αφορά μόνο το δήμο Τρικκαίων ο οποίος συμβαίνει να είναι και υπερχρεωμένος από την κακή διαχείριση του κ. Ταμήλου.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version