Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεργασία: Η επιστροφή του πυροκροτητή της φασολάδας

karatz__article

(ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ  Η ΜΑΡΙΟΡΗ … ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ Ο ΒΕΖΥΡΗΣ)

Άραγε σας έχει τύχει ποτέ να περπατάτε στο δρόμο και να έχετε την εντύπωση ότι έχετε ακούσει έναν ανεπαίσθητο και φευγαλέο θόρυβο, τον οποίο όμως δεν μπορείτε να διευκρινίσετε; Αν τυχόν πεισμώσετε και το ψάξετε λίγο περισσότερο (έτσι ….. για να σας φύγει η περιέργεια) θα δείτε εν τέλει ότι πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη κατσαρίδα η οποία, κινούμενη από την γωνία του δρόμου για να επιστρέψει στους υπονόμους όπου και διαμένει, κροταλίζει στιγμιαία τα φτερά της στην προσπάθεια αυτή. Umano, troppo umano !

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιες ανεπαίσθητες κακόηχες κραυγές, συναφείς διαταραγμένες οιμωγές και κροτώδεις στομφοφλυαρίες αντηχούν  στο χώρο των τηλεοπτικών καναλιών, των ερτζιανών. Μια σφιχτοπαχουλή  φιγούρα, τελειωμένη πολιτικά εδώ κι έναν χρόνο…. ξαναματαεπιστρέφει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με νέα λεγόμενα τα οποία κατορθώνουν το ακατόρθωτο : Ο Mr Bean «συγχέεται» σ’ ένα μοναδικό γλυκόξινο κράμα με τον βαρόνο Μινχάουζεν, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο πολιτικό μπουρλέσκο «μιούζικαλ».

Ιδού λοιπόν: Κυρίες και Κύριοι του φιλοθεάμονος και φιλοπεριέργου καταναλωτικού κοινού, με περηφάνια σας παρουσιάζουμε τον Βεζίρη του Φουρλοπόταμου, τον ένα και μοναδικό Κλούβιο. Ο εκλεκτός επέστρεψε!

Ναι γύρισε ο φουσκωμένος βαψομαλλιάς, ο κονφερασιέ της μπούρδας, ο μαΐστωρ της δυσφήμησης, ο κουτσουλημένος κωλοτούμπας, ο εθνοσωτήρας απεσταλμένος του Θεού επί της γης. Γύρισε για να μας προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

Είναι πάλι μαζί μας ο πολιτικός μέντορας του φυγόστρατου και τέως σπόνσορας των αυτόμολων – φυγάδων, ο επικυρίαρχος της μπριζόλας, ο πυροκροτητής της φασολάδας, που φροντίζει με τις εύστοχες παρεμβάσεις του να δίνει μιαν εύθυμη νότα γέλιου στη ζωή μας (τόσο χρήσιμη στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε).
Μετά την ακύρωση των ψήφων του από τις σκοτεινές δυνάμεις τον Μάϊο του 2012 -προκειμένου να μείνει εκτός Βουλής-, μετά τον ανελέητο ανορθόδοξο πόλεμο που υπέστη από τους Αμερικανούς, …. τους εξωγήινους, τους δρακονιανούς και τον Κθούλου, ο ατρόμητος αρχηγός επανήλθε μέσω μιας γελοιογραφικής διακήρυξης, η οποία μπορεί να προκάλεσε τον γέλωτα στους πολιτικά αναλφάβητους και αδαείς, αλλά στους … σώφρονες προκάλεσε τον δέοντα προβληματισμό : «Εξαλλότητα ή Υπευθυνότητα;»  Γκρεμίζοντας στα Τάρταρα της λησμονιάς τα συνθήματα και διλήμματα τύπου: Καραμανλής ή Τανκς, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ή Άρης,  Ροκάς ή Καρεκλάς, Κιθαρίστας ή Ντράμερ, παστίτσιο ή μουσακάς, μποξεράκι ή σώβρακο, ο Προμηθέας της σύγχρονης πολιτικής σκέψης, έθεσε το νέο συγκλονιστικό του ερώτημα : Με τους έξαλλους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ή με τους υπεύθυνους κι επιτυχημένους σκουπιδογλείφτες του εθνικοσαλιάρικου αποκόμματός; Γιατί κακά τα ψέματα φίλοι αναγνώστες, μας λείπει ο Κλούβιος. Μας λείπουν οι «έγκυρες» πολιτικές του αναλύσεις, η τάχιστη συνεχής εναλλαγή απόψεων, το εκχειλίζον πάθος του για την εξουσία, οι επιτυχημένες προβλέψεις του για το προσωπικό του μέλλον.

Μπορεί κάποιοι κακεντρεχείς να γελάσανε κακόψυχα, αλλά λογαριάζουν χωρίς τον … καναλάρχη. Το κυρίαρχο στοιχείο στην τέχνη και στην πολιτική είναι η έμπνευση : Ο Άγγλος συγγραφέας Ράντγιαρντ Κίπλινγκ έγραψε το έργο «Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Βασιλιάς», αλλά ο αγγλόδουλος  Κλούβιος θα μείνει στην Ιστορία της λογοτεχνίας και της επιστημονικής φαντασίας με το αριστουργηματικό πόνημα – αυτοβιογραφία : «Ο αγράμματος εξυπνάκιας που ήθελε να κυβερνήσει τους Έλληνες». Ένα συγκινητικό διήγημα γεμάτο δίσκους βινυλίου, αναβολικά, μικροαπάτες και διαφημίσεις, όπου ο βεζυροπρόεδρος μετά την συντριβή του παίρνει σταδιακά την εκδίκησή του : Το ανανεωμένο ΛΑΓΟΣ όχι απλώς μπαίνει στη Βουλή, αλλά κερδίζει πανηγυρικά τις εκλογές παίρνοντας το 50,1% των ψήφων. Έντρομος ο Ομπάμα παραιτείται, την ίδια ώρα που η ομάδα Ε εμφανίζεται στο CNN και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή της στο πρόσωπό του Κλούβιου Ύπατου Βλαχοβεζύρη. Οι Τούρκοι μας παραδίδουν αμαχητί  την Κωνσταντινούπολη κι όλοι συμφωνούν ότι αν η Γη μπορεί να έχει ένα ευοίωνο μέλλον, αυτό είναι εφικτό μόνον υπό την κηδεμονία του. Έτσι, ο Κλούβιος έγινε πλανητάρχης και κατόπιν … γαλαξιακός κυρίαρχος, ο αιώνιος ήλιος που φωτίζει τις ζωές όλης της ανθρωπότητας. Κι’ ύστερα ξύπνησε…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunergasia-h-epistrofh-tou-purokrothth-ths-fasoladas#.UfBiOY1M_-Q#ixzz2a0ac8ow6

Exit mobile version