Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεπουλάνε την ΔΕΗ – Βυθίζουν τον κοσμάκη στο σκοτάδι

fotodeh__article

Δημοσιεύτηκε το σχέδιο της συγκυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2016. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ξεχωριστή ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως το 2014 και η διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2016.

Αυτό βρίσκεται, βέβαια, εντός πλαισίου του σχεδίου που από κοινού έχουν εκπονήσει εδώ και δεκαετίες οι διεθνείς επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι πολιτικάντηδες, προκειμένου να απαξιωθεί και στην συνέχεια να ξεπουληθεί η δημόσια υπηρεσία και οι υπηρεσίες που είναι νευραλγικής σημασίας για το Ελληνικό Έθνος. Το δρόμο για να φτάσουμε μέχρι εδώ τον άνοιξαν οι πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου και οι πρακτικές των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλο, που έχουν μετακομίσει πλέον ομαδικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα αυτού του ξεπουλήματος θα γίνουν συντόμως εμφανή. Η ΔΕΗ τελώντας προς το παρόν υπό δημόσια διοίκηση, που θεωρητικά τουλάχιστον ενδιαφέρεται για την λαϊκή αποδοχή των πολιτικών της, έχει ήδη οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην απελπισία. Χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο διαρκώς ακριβότερους λογαριασμούς ρεύματος που αποστέλλονται από την ΔΕΗ με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να μένουν χωρίς ρεύμα. Επίσης η υπηρεσία ηλεκτρισμού προσφέρει ρεύμα σε νευραλγικές, από όλες τις απόψεις υπηρεσίες, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα αστυνομικά τμήματα, τα στρατόπεδα και άλλα.

Οι ιδιώτες που θα αγοράσουν αυτού του είδους το ενεργειακό μονοπώλιο που τόσο νευραλγικής σημασίας σίγουρα δεν θα δεσμεύεται από την λαϊκή αποδοχή των αποφάσεων του και θα έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα το κέρδος. Αυτό σε συνδυασμό με το μονοπωλιακό καθεστώς της ΔΕΗ και το γεγονός ότι το ρεύμα είναι είδος πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους, μας δίνει να καταλάβουμε ότι θα μετατρέψει το ρεύμα σε είδος πολυτελείας και εν τέλει απλησίαστο αγαθό για τους περισσότερους. 

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η εξυγίανση του δημόσιου τομέα από τα πάσης φύσεως κομματικά παράσιτα που έχουν προσκολληθεί σε αυτόν και η μετατροπή των νευραλγικών τομέων του δημοσίου ώστε να λειτουργούν παραγωγικά, προς όφελος του Ελληνικού Λαού. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jepoulane-thn-deh-buthizoun-ton-kosmakh-sto-skotadi#.UfLXcY1M_-Q#ixzz2aBUyDMzn

Exit mobile version