Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρίζει το στέγαστρο του ΟΑΚΑ όπως η συγκυβέρνηση του μνημονίου

kalatrava__article

“Τρίζει” το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ η συντήρηση που προβλέπεται από την περίπλοκη κατασκευή του.

Το στέγαστρο που σχεδίασε ο Ισπανός αρχιτέκτων Καλατράβα (γιατί ως γνωστόν στην πατρίδα μας η ξενομανία ακόμα και στους αρχιτέκτονες ζει και βασιλεύει) για τις ανάγκες των Olympic Games, της Αγγελοπούλου και του ΠΑΣΟΚ στοίχισε συνολικά 130 εκατομμύρια ευρώ και έχει αφεθεί στην τύχη του, εφόσον στην αρχική σύμβαση δεν υπήρχε η υποχρέωση συντήρησής του από τον κατασκευαστή.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα προηγούμενα χρόνια είχε προγραμματιστεί η διενέργεια δύο διεθνών διαγωνισμών για τα έργα του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη συνεχή καταγραφή της δομοστατικής συμπεριφοράς των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το στέγαστρο, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δεύτερος προβλέπει τη συντήρηση (βάσει των αποτελεσμάτων και ευρημάτων του πρώτου διαγωνισμού) όλων των μεταλλικών κατασκευών του συγκροτήματος ΟΑΚΑ, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώΣυνολικά δηλαδή οι δύο διαγωνισμοί ανέρχονται σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε έγγραφο του ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός αναφέρει σχετικά: “Ως εκ τούτου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις και να προχωρήσουμε στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με αναδόχους που θα αναδειχθούν από τους σχετικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου και του συνόλου των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ

Για άλλη μια φορά άλλο ένα έργο του ΠΑΣΟΚ εκτός από υπερκοστολογημένο είναι χωρίς συντήρηση εφόσον αυτή δεν είχε προβλεφτεί από την αρχική σύμβασηΨάχνει η συγκυβέρνηση 9,5 εκατομμύρια ευρώ για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ και οι επισκέπτες του σταδίου μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν Άγιο για να μην πέσει το στέγαστρο στο κεφάλι τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/trizei-to-stegastro-kalatraba-opws-h-sugkubernhsh-tou-mnhmoniou#.UfV_EI1M_-Q#ixzz2aNGHigL7

Exit mobile version