Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάηκε η ψυχή μας… Φωτορεπορτάζ από την χθεσινή εφιαλτική νύχτα

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ… ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΧΤΗ! ΜΗΛΟΣ ΣΕΡΙΦΟΣ ΣΑΜΟΣ Κ.Α.

  

To rodosreport βρέθηκε αργά εχθές το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες στο μέτωπο της  φωτιάς. Σαν Ροδίτες  και σαν άνθρωποι πενθούμε, καθώς μια πανέμορφη περιοχή της Ρόδου από σήμερα είναι κρανίου τόπος… Κάηκαν όλα… Η φωτιά στο πέρασμα της δεν άφησε τίποτα… Το βράδυ η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν τρομακτική, λυπηρή και σε έκανε να δακρύζεις. 

Το βουνό έλαμπε σε έκταση 30 χιλιομέτρων. Είχαν καεί όλα.  Το μεγάλο μέτωπο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν προς Αρνίθα όπου και το χωριό εκκενώθηκε. Οι φλόγες κυριολεκτικά πέρασαν δίπλα από τα σπίτια.  Ενώ ο συναγερμός για το Βάτι και την Ίστριο είχε σταματήσει, γύρω στις 5 το πρωί άρχισαν δυνατές αναζωπυρώσεις  περιμετρικά του οικισμού της Ιστρίου.

Στο μέτωπο της φωτιάς όλη τη νύχτα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Παλλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Πόκκιας. Όλοι του φανερά στεναχωρημένοι από την τεράστια οικολογική καταστροφή και αντιμέτωποι συνεχώς με τις φλόγες, μας  δήλωσαν ότι το πρώτο φως της ημέρας θα μας βρεί όλους με μαυρισμένη την ψυχή. Και είχαν δίκιο.

Οι φωτογραφίες είναι από την χθεσινή εφιαλτική νύχτα  στο μέτωπο Βάτι, Αρνίθα, Ίστριο, Προφύλια.        

Πηγή: Κάηκε η ψυχή μας… Φωτορεπορτάζ από την χθεσινή εφιαλτική νύχτα « rodosreport.gr – Ενημέρωση για την Ρόδο 

Exit mobile version