Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακατάσχετη ψευδολογία και χοντροκομμένη προπαγάνδα από τη “Δημοκρατία” κατά της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πολιτικός που κατήργησε την αργία της Κυριακής. Η πολύτιμη αυτή υπηρεσία στους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων δεν θα μπορούσε παρά να ανταμειφθεί με ένα κατά παραγγελία δημοσίευμα που τον εμφανίζει ως δήθεν ικανό πολέμιο της Χρυσής Αυγής.
dimokratia-egkyres_piges

Στο φύλλο της Δευτέρας 29-07-2013, η -«συνήθης ύποπτη»-φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Δημοκρατία» θυμήθηκε να κάνει χοντροκομμένη προπαγάνδα σε βάρος του Κινήματός μας ενάμιση μήνα μετά τη συζήτηση (στις 13-06-2013) στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του Συναγωνιστή και Βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου που αφορούσε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

 

Ο ανώνυμος συντάκτης του δημοσιεύματος χρησιμοποίησε τη μόνιμη επωδό ότι το Κίνημά μας κατακρίνει την Κυβέρνηση χωρίς να έχει προτάσεις για τα προβλήματα της χώρας. Παρέλειψε βέβαια να πει ότι  η αναστολή των πλειστηριασμών θεσπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από την τότε Κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης ως ένα μέτρο για την προστασία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που βρίσκονταν σε δυσχερή οικονομική θέση. Μάλιστα, οι συνθήκες που επέβαλαν την θέσπιση της συγκεκριμένης ρύθμισης όχι μόνο εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα, άλλα έχουν ενταθεί κιόλας, καθώς οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν κατά πολύ, ενώ τα φορολογικά βάρη και η ανεργία έχουν εκτοξευθεί.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που ώθησε τον Συναγωνιστή Ηλιόπουλο να υποβάλει την ερώτηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διευκρινιστούν οι φήμες που έφεραν την Κυβέρνηση αποφασισμένη να δώσει τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών από 01-01-2014. Μιλάμε για μία εξέλιξη καταστρεπτική για το λαό, η οποία θα ωφελήσει αποκλειστικά τις τράπεζες και θα φέρει σε αδιέξοδο εκατομμύρια συμπολίτες μας!
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Συναγωνιστής δεν ζητούσε την εσαεί απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά πολύ απλά την παράταση της αναστολής τους, για όσο διάστημα διαρκεί η παρούσα οικονομική κρίση.

 

Προς μεγάλη έκπληξη, ο Υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς όχι μόνο δεν διέψευσε τις φήμες, αλλά υπερασπίστηκε την κατάργηση της αναστολής, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα ωφελήσει τους πολίτες! Συγκεκριμένα είπε: «…Γιατί το λέω αυτό; Διότι μόνο όσοι δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα, δεν βλέπουν ότι η αναστολή των πλειστηριασμών εσαεί δημιουργεί μια υποτιμητική κερδοσκοπία στα ακίνητα. Ποιος θα φτιάξει σπίτι, να δουλέψει η οικοδομή και να βρει μεροκάματο ο άνεργος; Ποιος θα πάει να αγοράσει σπίτι, όταν αυτήν τη στιγμή εκατόν πενήντα χιλιάδες ακίνητα είναι αδιάθετα από τους κατασκευαστές, όταν έχουμε δημιουργήσει και δημιουργούμε μια δεξαμενή ακινήτων, που κάποια στιγμή στο μέλλον θα βγει στην αγορά;…»

 

Υποστήριξε δηλαδή ότι η οικοδομική δραστηριότητα θα τονωθεί εάν χιλιάδες ακίνητα βγουν στον πλειστηριασμό σε εξευτελιστικές τιμές από τις τράπεζες! Πρόκειται βέβαια για καταφανώς αστήρικτη άποψη, η οποία το μόνο που επιτυγχάνει είναι καταδείξει το θράσος των μνημονιακών πολιτικών που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι ωφελούνται από τα δυσμενή μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος τους! Ο συντάκτης του δημοσιεύματος ισχυρίζεται ότι ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν απάντησε στην πρόκληση του Υφυπουργού, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει τις προτάσεις που έχει το Κίνημά μας για το υπό συζήτηση θέμα.

 

Κάτι τέτοιο είναι βεβαίως ψευδές, διότι στη δευτερολογία του ο Συναγωνιστής Ηλιόπουλος εξέφρασε με ευθύ τρόπο την άποψη που είναι στα χείλη εκατομμυρίων Ελλήνων, όμως τα τσιράκια του Μνημονίου δεν έχουν την τόλμη (ούτε την αρετή άλλωστε) να την εκφράσουν. Είπε: «Οι τράπεζες έχουν λάβει από εσάς περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια, χωρίς να έχετε λάβει ούτε μια κοινή μετοχή. Θα έπρεπε να είναι κρατικές όλες αυτές οι τράπεζες με τα δωράκια που τους κάνετε τα τελευταία χρόνια.»

 

Αυτή είναι και η θέση του Κινήματός μας όπως βρίσκεται διατυπωμένη εδώ και πολλούς μήνες στο πρόγραμμά μας (σελ. 14): «…Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους.

 

Παράλληλα με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή.
Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.
»

 

Γίνεται επομένως αντιληπτό και από τον πιο δύσπιστο παρατηρητή ότι οι αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να χτυπήσουν το Κίνημά μας. Δικολαβισμός, σοφιστείες και  διαστρέβλωση των γεγονότων είναι στην ημερήσια διάταξη των ΜΜΕ όταν ασχολούνται με τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και οι πολιτικές εφημερίδες καταφεύγουν στον πιο ωμό «κιτρινισμό» πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ανακόψουν την άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, ότι θα μειώσουν την απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό.

 

Και όταν ξεμένουν από ύλη, ανασύρουν όποιο θέμα βρουν από το παρελθόν προκειμένου να γεμίσουν τις μόνιμες πια στήλες των εντύπων τους που έχουν ως αντικείμενο τη λασπολογία και την κατασυκοφάντησή μας.

 

Η Χρυσή Αυγή είναι η φωνή της Αντίστασης του ελληνικού λαού και γι’ αυτό λέει απερίφραστα: Δεν είναι δυνατόν οι δανειολήπτες να υποστούν πλειστηριασμούς από τις τράπεζες ενώ δεν έχει γίνει λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και χωρίς να περικοπεί μέρος των δανειακών υποχρεώσεων των συμπολιτών μας που έχουν σαρωθεί από τα μνημονιακά μέτρα. Να μπει φρένο στους προδότες που θέλουν να δώσουν με ευτελές τίμημα τα σπίτια μας στις τράπεζες, οι οποίες έχουν ήδη επιδοτηθεί με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από το Κράτος!

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/akatascheth-pseudologia-kai-chontrokommenh-propaganda-apo-th-dhmokratia-kat#.Uffe641M_-Q#ixzz2aXnJEThl

Exit mobile version