Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φουσκωτό σκάφος με όπλα ανοιχτά της Χίου-Έξι συλλήψεις και δώδεκα προσαγωγές

Συνελήφθησαν οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι, καθώς και άλλοι δύο στη Χίο. Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Έρευνες σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη.

Δώδεκα προσαγωγές έχουν γίνει έως στιγμής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό, στη Χίο, του φουσκωτού σκάφους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι εξ αυτών.

Οι εννέα από τις προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα και κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνεχίζονται οι έρευνες από την αστυνομία και οι υπόλοιπες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες είναι κυρίως αλλοδαποί Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, αλλά και κάποιοι Έλληνες.

Tις πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών εντοπίστηκε από ΠΛΣ του Λιμενικού Σώματος φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες (2 Έλληνες και 2 Τούρκους), οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία και κατασχέθηκαν. Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση. Έπειτα, συνελήφθησαν άλλοι δύο στη Χίο.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους. Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

www.kathimerini.gr

 

Υ.Γ.Κ.Ε.: Μήπως ο Δένδιας να μας έλεγε και την πολιτική ταυτότητα των Ελλήνων συλληφθέντων; Μήπως κάποιοι από αυτούς ήδη απασχολούν… 

Exit mobile version