Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Η κουτάλα υπεράνω πάσης συμφωνίας!

samarobenizel2__article

Πολύς λόγος είχε γίνει μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με τον οποίο εγκαινιάστηκε η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την περίφημη «προγραμματική συμφωνία» των δύο εξουσιαστικών μορφωμάτων της μεταπολίτευσης επί της οποίας εδράζεται η συνέχιση της μνημονιακής τυραννίας του ελληνικού Λαού.

Η αποχή από τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων που εκτοξεύουν την ανεργία και επιτείνουν την οικονομική ύφεση, η δόμηση ενός πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος, οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της κάθαρσης του δημόσιου βίου και της επανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, ήταν μερικοί από τους όρους που ο πρόεδρος του διεφθαρμένου μορφώματος της Ιπποκράτους διακήρυττε πως έθετε στον Σαμαρά προκειμένου να δεχθεί να συγκυβερνήσει μαζί του για του «έθνους τη σωτηρία».
Ο δε Σαμαράς από την πλευρά του, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, επανέλαβε τις τετριμμένες γενικότητες-που δεν πείθουν πλέον ούτε την ίδια τη βάση του κόμματός του-περί ανάκαμψης της οικονομίας, γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, στήριξης των αδύναμων, θεσμικές αναδιαρθρώσεις για μια νέα Ελλάδα και έκανε λόγο-θέλοντας προφανώς να κλείσει την ομιλία του με χιουμοριστική διάθεση-στην εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνησή του.

Ποιος ο λόγος, ωστόσο, που επανερχόμαστε στο ζήτημα έχοντας παρέλθει περισσότερο από ένας μήνας από την ημέρα της ορκωμοσίας της σημερινής κυβέρνησης; Το γεγονός πως για άλλη μια φορά φάνηκε η ηθική και πολιτική γύμνια των ανθρώπων εκείνων που καταδυναστεύουν τον ελληνικό Λαό εδώ και 40 χρόνια. Συγκεκριμένα, και παρά τις συνεχείς αναφορές στην εν λόγω «προγραμματική συμφωνία», τις «διαρροές» στον Τύπο σχετικά με το περιεχόμενό της και την δημοσίευση από το ΠΑΣΟΚ των βασικών σημείων της, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί στον ελληνικό Λαό με τρόπο σαφή και επίσημο το πλήρες κείμενο της συμφωνίας αυτής.

Το γεγονός αυτό συνδυαζόμενο με την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το περιεχόμενο της μεταξύ τους συμφωνίας, καταδεικνύουν πως για άλλη μια φορά οι πολιτικάντηδες της κομματοκρατίας ενδιαφέρονται μόνο για την «κουτάλα» και την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που τους την προσφέρουν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μιλούν με γενικότητες και ασάφειες, αποφεύγοντας να πουν κατάματα στον Λαό το τι πραγματικά σχεδιάζουν να πράξουν. Για να τον εξαπατούν διαρκώς και να έχουν το ανεύθυνο για αυτό. Έναν Λαό που έχει καθήκον να δώσει τη δύναμη στους Εθνικιστές για να τελειώσουν οριστικά το σύστημα του ψεύδους και της υποτέλειας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nd-pasok-h-koutala-uperanw-pashs-sumfwnias#.Ufg_K41M_-Q#ixzz2aZTBdidV

Exit mobile version