Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραγέλαφος της συγκυβέρνησης η εγκύκλιος για τον ΦΠΑ

fpa

Βγήκε η εγκύκλιος σχετικά με την πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση στον χώρου του ΦΠΑ της εστίασης, που παρουσιάστηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως μέγιστη επιτυχία, λες και θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά στην Ελληνική Οικονομία από την μεταβολή στην τιμή του σουβλακίου κατά 10 λεπτά και αυτό αν το κατάστημα εστίασης επιστρέψει την μεταβολή στην τιμή και δεν την καρπωθούν.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι η μεταβολή στην τιμή του ΦΠΑ αφορά συγκεκριμένα προϊόντα και  έχει δημιουργήσει προβληματισμούς από τις εντάξεις ή τις εξαιρέσεις διάφορων προϊόντων από τον νέο συντελεστή. Ενδεικτικό της σύγχυσης που δημιουργήθηκε γύρω από την όλη διάταξη είναι ότι άνοιξε ολόκληρη συζήτηση για το πού εντάσσεται το σουβλάκι όταν καταναλώνεται εκ του ορθίου ή όταν ο πελάτης είναι καθήμενος.

Βέβαια η όλη συζήτηση είναι καθαρά επικοινωνιακή και απευθύνεται σε χαχόλους, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ουδεμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν πρόκειται να υπάρξει για την κοινωνία, βάσει αυτού του μέτρου. Όμως η κυβέρνηση την επαύριο της μονιμοποίησης του ειδικού τέλους για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το αλλιώς επονομαζόμενο και ως «χαράτσι», επέλεξε αυτή την οδό για να αντιπαρέλθει το πολιτικό κόστος.

Όμως δεν έφτανε η γελοιοποίηση από την ίδια την εγκύκλιο, ήρθε και ένα άλλο γεγονός να σκιάσει την «μεταρρύθμιση» που έμελλε να γίνει μέχρι και τηλεοπτικό σποτάκι για να πάρει πολιτικούς πόντους η συγκυβέρνηση. Ο υφυπουργός που είναι αρμόδιος για το ζήτημα, επέλεξε να απαντήσει στην σύγχυση που είχε δημιουργηθεί, επιλέγοντας το twitter ως χώρο για δημοσίευση των διευκρινίσεων.

Η πολλή παρέα φαίνεται των κυβερνητικών με τον Καμμένο, στα φαγοπότια των ΑΝΕΛ, τους έχουν επηρεάσει και τους καθιστούν ακόμα πιο γελοίους στα μάτια του χειμαζόμενου Ελληνικού Λαού, ο οποίος πένεται και δοκιμάζεται από την πολιτική του μνημονίου.

ΥΓ. Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ακόμα και στην “θριαμβευτική” αναγγελία της μείωσης του ΦΠΑ τα έκανε όλα… σαλάτα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tragelafos-ths-kubernhshs-h-egkuklios-gia-ton-fpa#.Ufljz41M_-Q#ixzz2aeWy1ORs

Exit mobile version