Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαμαράς story: Μετά τις μαρίνες και τα αεροδρόμια στους τούρκους

turkish6__article

“Ότι πάρεις εκατό” φώναζαν κάποτε οι μανάβηδες στις λαϊκές αγορές τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να ξεπουλήσουν την πραμάτεια και να μην χρειαστεί να την πάρουν πίσω. Ο πάγκος έπρεπε να αδειάσει. Έτσι και όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν απλώσει την “δημόσια” πραμάτεια τους και φωνάζουν στους ξένους “επενδυτές” προκειμένου να ξεπουλήσουν τα πάντα. Ο πάγκος γεμάτος με “πράμα που σαλεύει” σε τιμές ξεφτίλα. Λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς, τράπεζες, ενέργεια.

Αυτό το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων οι πολιτικάντηδες το ονομάζουν “επενδύσεις”, success story και στρατηγικό management . Αυτοί που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, ξεπουλούν την περιουσία αυτών που έχουν κοπιάσει για να γίνει και τα κοράκια τρίβουν τα χέρια τους, καθώς έχουν την δυνατότητα να μας κατακτήσουν με το πορτοφόλι τους, αναίμακτα και αβίαστα.

Πρόσφατο παράδειγμα οι τούρκοι. Αφού αγοράζουν μία μία τις μαρίνες από νησί σε νησί και έφτασαν μέχρι την Αττική, επόμενος τους στόχος οι αερομεταφορές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines Τεμέλ Κοτίλ δήλωσε στην εφημερίδα Zaman ότι έδωσαν προσφορά 19 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ’ ότι η Aegean για την αγορά της Ολυμπιακής.

Tουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η πρόταση έχει κατατεθεί επίσημα για την αγορά του 100% της Olympic Air και αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στην οποία προσκρούει μέχρι στιγμής και η συγχώνευση Olympic Air και Aegean. Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού έχουν εκφράσει εδώ και καιρό έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση εξαγοράς της Olympic από την Aegean, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και ρεπορτάζ του CNN Turk φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο. Οι παραχωρήσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Aegean σκοντάφτουν και μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από την Κομισιόν για λόγους “αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Το θέμα, όμως είναι να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και σε αυτό το ενδεχόμενο τα κοράκια των διεθνών τοκογλύφων έχουν βρει το μπελά τους (και θα συνεχίζουν να τον βρίσκουν) με την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/samaras-story-meta-tis-marines-kai-ta-aerodromia-se-tourkous#.Uflos41M_-Q#ixzz2aecIWZMC

Exit mobile version