Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φιλοζωική οργάνωση καταγγέλλει ρομά για βάναυση συμπεριφορά σε κουτάβια

puppy23

Θλιβερές, άθλιες και δυσφημιστικές για τη Χώρα μας εικόνες διαδραματίζονται καθημερινά σε τουριστικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους. Ζητιάνοι επιδιώκουν τον οίκτο των παραθεριστών κρατώντας κουτάβια, τα οποία έχουν ναρκώσει προηγουμένως με αλκοόλ (!) προκειμένου να δείχνουν εξαντλημένα και αξιολύπητα.

Το αξιοσημείωτο στην αποτρόπαια και απαράδεκτη αυτή μέθοδο είναι ότι η πλειοψηφία των εκατοντάδων ζητιάνων που φέρονται με αυτό τον βάρβαρο τρόπο είναι αθίγγανοι (ρομά). Ο Φιλοζωικός σύλλογος «Paws and claws» της Ρόδου καταγγέλλει δημόσια το γεγονός, για το οποίο πολλοί Έλληνες αλλά και τουρίστες έχουν παραπονεθεί: τη βάναυση κακοποίηση ζώων στα χέρια ρομά, με σκοπό να τους λυπηθούν οι περαστικοί. Αυτό το περιστατικό ισχύει εδώ και τρία χρόνια, αλλά ειδικά φέτος η εικόνα ανήλικων ρομά που ζητούν ελεημοσύνη κάτω από τον καυτό ήλιο κρατώντας ανυπεράσπιστα κουτάβια σε άθλια κατάσταση έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Όπως καταγγέλλεται, αυτό γίνεται γιατί τα μικρά ζώα προκαλούν την ευαισθησία των επισκεπτών. Έτσι, οι επιτήδειοι πιστεύουν ότι θα πείσουν τους επισκέπτες να τους δώσουν χρήματα, δήθεν για να τα ταΐσουν τα κουτάβια και τον εαυτό τους. Για τους «επαγγελματίες» ζητιάνους, όμως, τα αδέσποτα κουτάβια δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, καθώς θεωρούνται αναλώσιμα. Αν πεθάνουν από τη νάρκωση, τη ζέστη, την ασιτία ή την αφυδάτωση τα αντικαθιστούν αμέσως με άλλα κουτάβια.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση «οι ντόπιοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες, έχουν καταλάβει από καιρό το νοσηρό μυστικό πίσω από την επιχείρηση αυτή. Τα κουτάβια ναρκώνονται με αλκοόλ και μένουν για ώρες κοιμισμένα στην αγκαλιά των μικρών Αθίγγανων. Πρόσφατα, μετά από καταγγελία πολιτών, οδηγήθηκαν στο τμήμα ανήλικοι Αθίγγανοι και το κουτάβι που κρατούσαν, ενώ ένα άλλο σκυλί σώθηκε από ξένους επισκέπτες του νησιού που έφριξαν όταν είδαν πόσο εξαντλημένο ήταν».

Την ευαισθησία της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν βλέπουμε, δυστυχώς, να την έχουν άλλες οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις. Ίσως γιατί ο διεθνισμός, ο αντιρατσισμός και ο εθνομηδενισμός κυριαρχεί γι αυτές, με αποτέλεσμα οι «επαγγελματικές» ασχολίες της γνωστής «ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας» να έχουν μεγαλύτερη αξία από τη ζωή ανυπεράσπιστων κουταβιών, τα οποία γίνονται έρμαιο εκμετάλλευσης μέχρι κυριολεκτικά την εξόντωσή τους. Καταγγέλλουμε τη βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα άτυχα ζωάκια, όπως καταγγέλλουμε επίσης και την υποκριτική συμπεριφορά διαφόρων δήθεν οικολόγων και δήθεν φιλόζωων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/filozwikh-organwsh-kataggellei-roma-gia-banaush-sumperifora-se-koutabia#.UfmbzI1M_-Q#ixzz2afXUDsml

Exit mobile version