Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «δημοκράτης» Τσίπρας θέλει μόνο «βολικές» ερωτήσεις

 

Βγήκε στην δημοσιότητα η επεισοδιακή συνομιλία που είχε ο Γερμανός δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς με τον Αλέξη Τσίπρα. Μια συνομιλία – συνέντευξη, η οποία κράτησε μόλις 8  λεπτά και στην οποία ο Μάρτενς πρόλαβε να κάνει 5 ερωτήσεις.

 

Πριν αναφερθούμε γενικότερα στην στάση του Τσίπρα, αξίζει να σταθούμε στην αντίδρασή του όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί φλερτάρετε με ημι-φασιστικά κόμματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;». Στην ερώτηση αυτή ο Τσίπρας απάντησε ως εξής: «Και πάλι, δεν είστε καλά πληροφορημένος. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στην Βουλή και έχει μια διαφοροποιημένη δημοκρατική παρουσία στην πολιτική ζωή. Ακόμη και αν διαφωνούμε μαζί τους σε μια σειρά από θέματα, δεν επιτρέπεται κανείς να χαρακτηρίζει ημι-φασιστικό ένα κόμμα, το οποίο εκφράζει μια πολιτικά σωστή θέση για την κυρία Μέρκελ. Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αλλάξετε την διατύπωση της ερώτησής σας».

 

Ομολογούμε ότι δεν μπορούμε «να πιάσουμε» το σκεπτικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το κριτήριο για τον χαρακτηρισμό ενός κόμματος ως «φασιστικού», «ημι-φασιστικού», και ότι άλλο περιλαμβάνει η κλίμακα, είναι η παρουσία ή μη στην Βουλή; Γιατί μ’ αυτήν την λογική η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο είναι στην Βουλή, αλλά κατά κοινή ομολογία την δεδομένη στιγμή είναι το τρίτο (τουλάχιστον) Πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα σε εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Όσο για την έκφραση μιας «πολιτικά σωστής θέσης για την κυρία Μέρκελ», γνωρίζει πολύ καλά ότι και η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απέναντι στην Γερμανίδα καγκελάριο είναι εντελώς αρνητική.

 

Μαζί μας, όμως, έχει πρόβλημα ο Τσίπρας, ενώ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όχι. Ίσως γιατί ενώ με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο σύμπλευσης και συνεργασίας (Εμείς είμαστε Έλληνες Εθνικιστές, ενώ αυτοί ανθέλληνες διεθνιστές) με το κόμμα του Καμένου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Συν τοις άλλοις, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αποτελούν ένα συνονθύλευμα απόψεων και θέσεων αλληλοσυγκρουόμενων μεταξύ τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Καμένος, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, δεν αποκλείει κυβερνητική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά αν δούμε την όλη στάση του Τσίπρα θα διαπιστώσουμε, για μια ακόμη φορά, την πλήρη αδυναμία του να σταθεί ως πολιτικός ηγέτης. Η στάση του να διακόψει την συνέντευξη, με το απίστευτο αιτιολογικό ότι δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις, δείχνει πως αντιλαμβάνεται την έννοια του διαλόγου.

 

Δηλαδή, τι θέλει ο κακομαθημένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Να του γίνονται μόνο «βολικές» ερωτήσεις; Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν την στάση του Τσίπρα την είχε ο Γ. Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ή ο οποιοσδήποτε Βουλευτής του Κινήματος. Θα ωρυόντουσαν τα κανάλια και οι φυλλάδες της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης για την «αντιδημοκρατική στάση», την «αδυναμία διαλόγου», την «παντελή έλλειψη επιχειρημάτων», την «ολοκληρωτική γύμνια απόψεων» και άλλα παρεμφερή. Τώρα, όμως, σιωπή. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-dhmokraths-tsipras-thelei-mono-bolikes-erwthseis#.UfmeeY1M_-Q#ixzz2afY9qQd4

 

Exit mobile version