Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Δραγασάκης επιβεβαιώνει την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ

fc3b2d3f4bbee094568c906bcc116294_xl__article

Ισχυροί τριγμοί σημειώνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τελική φάση της πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε πριν λίγες μέρες τις δηλώσεις του ιδίου για ισότιμο ρόλο των «πασοκογενών» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις που μαζί με δηλώσεις πολλών «πρωτοκλασάτων» στελεχών του συνονθυλεύματος της αριστεράς έδωσαν το έναυσμα για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά που καιρό τώρα λέγαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα σε συνέντευξη του στο καθεστωτικό «Βήμα», στην φυλλάδα που ποτέ δεν έχει μιλήσει για την Χρυσή Αυγή, πέραν του να συκοφαντήσει και να βρίσει, ο Δραγασάκης επιβεβαιώνει τις πρότερες δηλώσεις του. Αυτό, βέβαια, με σκοπό να ενημερώσει τον καθεστωτικό τύπο για τις αγαθές, για το σύστημα, προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να βεβαιώσει, δηλαδή, τον Ψυχάρη ότι ο υιός του, που είναι βουλευτής της ΝΔ, θα έχει μία καλή συγκατοίκηση στην μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινά την συνέντευξη του, ο Δραγασάκης, ακυρώνοντας ουσιαστικά την γελοιογραφία που ψήφισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόγραμμά κάνοντας λόγο για μη επιδίωξη του για «αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων»Ενώ μετά σπεύδει να διευκρινίσει, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις. Το ζητούμενο στις συνθήκες αυτές δεν είναι ούτε η παθητική αναμονή ούτε ο μαξιμαλισμός των στόχων αλλά η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης».

Κοινώς αυτό που λέει ο Δραγασάκης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε συμβιβασμούς, πετώντας στα σκουπίδια τους «μαξιμαλιστικούς στόχους», όπως η καταγγελία του μνημονίου, στην προσπάθεια να οικοδομηθούν οι «αναγκαίες συμμαχίες» με την ΝΔ και να προχωρήσει η νέα συγκυβέρνηση του μνημονίου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ανάμεσα σε ΝΔ και στους «πασοκογενείς».

Πριν τις προηγούμενες διπλές εκλογές υπήρχε ένα σύνθημα που έλεγε ότι «ψηφίζοντας ΝΔ παίρνεις το ΠΑΣΟΚ δώρο», το οποίο και επιβεβαιώθηκε πλήρως με την συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε δύο διαφορετικές συγκυβερνήσεις. Τώρα το σύνθημα που θα επιβεβαιωθεί μετά τις εκλογές είναι «ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ξαναζωντανεύεις το ΠΑΣΟΚ». Και μάλιστα το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που απαρτίζεται από λαμόγια συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτους τενόρους της πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-dragasakhs-epibebaiwnei-thn-strofh-tou-suriza-pros-to-pasok#.Uf7JfJJM_-Q#ixzz2b2T9M2h5

Exit mobile version