Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι πολιτικάντηδες απαξιώνουν συστηματικά την ελληνική αεράμυνα

Η Τουρκία από το 2002 έχει προμηθευτεί 108 μη επανδρωμένα μαχητικά αεροχήματα UCAV (Unmanned Combat  Air Vehicle) Harpy  για εκτέλεση επιχειρήσεων κατά εχθρικής αεράμυνας, δηλαδή κατά της αεράμυνας της Ελλάδας. Τα Harpy φέρονται από ειδικά διασκευασμένα στρατιωτικά οχήματα και κάθε όχημα μεταφέρει 16-18 Harpy, ενώ η κάθε συστοιχία αποτελείται από τρία οχήματα.

Τα τουρκικά Harpy (ισραηλινής κατασκευής) αποτελούν, μαζί με τους πυραύλους cruise της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, το σημαντικότερο και πλέον επικίνδυνο στοιχείο αιφνιδιασμού των ελληνικών δυνάμεων σε περίπτωση εφαρμογής στρατηγικής πρώτου πλήγματος από την Άγκυρα, ιδιαίτερα για τα στατικά ραντάρ του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνον. Αν και τo Harpy ως οπλικό σύστημα δεν έχει αποκτήσει την δημοσιότητα των άλλων οπλικών συστημάτων κρούσης που διαθέτει η Τουρκία, και για τα οποία έχουμε αναφερθεί στην ιστοσελίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θεωρείται μέγιστη απειλή του ελληνικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και αεράμυνας. Θα αναφερθούμε ακολούθως στα τεχνικά χαρακτηριστικά του UCAV Harpy για να γίνει αντιληπτή η επικινδυνότητα αυτού του οπλικού συστήματος σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης από τους Τούρκους εναντίον της Πατρίδας μας.

Το Harpy είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά (composite materials) ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί εύκολα. Επιπλέον η ειδική βαφή του μειώνει περαιτέρω το ηλεκτρομαγνητικό του ίχνος και το κάνει σχεδόν αόρατο από τα ραντάρ. Το μήκος του είναι 2,7 μέτρα , το άνοιγμα πτερυγίων 2,1 μέτρα και η προώθησή του μετά την εκτόξευση πραγματοποιείται με έναν περιστροφικό κινητήρα Wankel 38 HP , έχει μέγιστη ταχύτητα 185 km/h με εμβέλεια 500 χιλιομέτρων. Φέρει μια εκρηκτική κεφαλή 32 kg πυροδοτούμενη μέσω υψομετρικού ραντάρ και το συνολικό του βάρος είναι 155 kg.

To UCAV Harpy εκτοξεύεται από το ειδικό όχημα με την βοήθεια ρουκετών, οι οποίες στην συνέχεια απορρίπτονται, και η πτήση του προς το εχθρικό ραντάρ γίνεται αυτόνομα σε ύψος περίπου 3000 μέτρων και με την βοήθεια συστήματος πλοήγησης INS (Inertial Navigation System) που διαθέτει ενσωματωμένο. Ο υπολογιστής του έχει προγραμματιστεί πριν την πτήση με τις συντεταγμένες αναφοράς (συντεταγμένες του στόχου) και όταν φτάσει στην περιοχή του εχθρικού ραντάρ τίθενται σε λειτουργία οι τρεις κεραίες-αισθητήρες που ερευνούν την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του εχθρικού ραντάρ και εφόσον αυτή η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συμφωνεί με τις συντεταγμένες αναφοράς του υπολογιστή, ακολουθεί η επίθεση με πιθανότητα καταστροφής του στόχου άνω του 95%. Οι αισθητήρες του Harpy είναι τόσο ευαίσθητοι ώστε και μια εκπομπή ολίγων δευτερολέπτων από το εχθρικό ραντάρ είναι αρκετή για τον εντοπισμό του στόχου και την αναγνώρισή του από απόσταση 10 χιλιομέτρων. Εφόσον ο στόχος σταματήσει να εκπέμπει και το Harpy δεν έχει προλάβει να τον αναγνωρίσει, τότε συνεχίζει να ίπταται και να αναζητεί με τους αισθητήρες του τον επόμενο στόχο.

Η βασικότερη προϋπόθεση για την επιχειρησιακή αξιοποίηση του Harpy είναι η βάση δεδομένων με τις συχνότητες λειτουργίας των ελληνικών ραντάρ και η χαρτογράφηση των θέσεών τους. Εάν κάποιοι αναρωτιούνται τι κάνουν τα τουρκικά μαχητικά όταν υπερίπτανται των ελληνικών νησιών ή τα τουρκικά πολεμικά πλοία με τις «αβλαβείς διελεύσεις» τους ή τα τουρκικά τουριστικά πλοία με τα κρυφά συστήματα υποκλοπών, ελπίζουμε ότι έχουν την απάντηση. Χαρτογραφούν και ήδη έχουν πλήρη ταξινόμηση της ελληνικής αεράμυνας και πιθανότατα και των συχνοτήτων των ελληνικών ραντάρ.

Σε περίπτωση πρώτου στρατηγικού πλήγματος εκ μέρους των Τούρκων το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα Harpy αποτελεί θανάσιμη απειλή για την ελληνική αεράμυνα αλλά και για τα ραντάρ του Πολεμικού μας Ναυτικού που θα επιχειρεί στο ΑιγαίοΟ μεγάλος αριθμός Harpy που διαθέτουν οι Τούρκοι σε συνάρτηση με το σχεδόν αόρατο ηλεκτρομαγνητικό, οπτικό και θερμικό του ίχνος το καθιστά θανάσιμη απειλή για την άμυνα της ΕλλάδαςΟι θανάσιμοι για την άμυνα της χώρας πολιτικάντηδες δεν φρόντισαν, εδώ και δέκα περίπου χρόνια η Τουρκία διαθέτει στο οπλοστάσιό της αυτό το οπλικό σύστημα, να εξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με τα κατάλληλα συστήματα παραπλάνησης, αντιμέτρων ή εντοπισμού αυτών των μη επανδρωμένων μαχητικών αεροχημάτων. Πρέπει μετ’ επιτάσεως να τονίσουμε ότι συστήματα παραπλάνησης του αισθητήρα του Harpy μπορούν να κατασκευαστούν από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, όπως και συστήματα εντοπισμού του. Δυστυχώς όμως οι πολιτικάντηδες αντί να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και κατασκευή τέτοιων συστημάτων προτιμούν να απαξιώνουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας και να οδηγούν στην ανεργία το εξειδικευμένο προσωπικό της.

Ουδείς νοήμων Έλληνας μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται επειδή οι πολιτικάντηδες είναι τόσο ανίκανοι και δεν μπόρεσαν εδώ και δέκα χρόνια, για την ακρίβεια η παραγγελία από τους Τούρκους στην ισραηλινή εταιρία ΙΑΙ έχει γίνει το 1999, να αποφασίσουν και να πράξουν τα αυτονόητα. Όχι. Γίνονται κατόπιν σχεδίου για να απαξιώσουν την Εθνική Άμυνα και να παραδώσουν στους Τούρκους σε περίπτωση σύρραξης ανοχύρωτο το Ανατολικό Αιγαίο, εκπληρώνοντας τα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απερίφραστα προειδοποιεί όλους τους πολιτικάντηδες που με τις ενέργειές τους έχουν απαξιώσει την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια και έχουν θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο την Εθνική Κυριαρχία ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-politikanthdes-apajiwnoun-susthmatika-thn-ellhnikh-aeramuna#.Uf_ir5JM_-Q#ixzz2b7L4Y0ao

Exit mobile version