Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ηρακλείου, Τρικάλων, Ξάνθης, Καβάλας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, οι δύο προγραμματισμένες δράσεις της Τ. Ο. Ξάνθης. Η πρωινή δράση ήταν μια ορειβατική εξόρμηση της Πράσινης Πτέρυγας σε βουνό της περιοχής, με σκοπό την πυρασφάλεια, ενώ η δεύτερη η καθιερωμένη ομιλία στα γραφεία της τοπικής μας, με θέμα: Η 4η Αυγούστου και ο Ιωάννης Μεταξάς.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλής τον υπεύθυνο ασφαλείας, συναγωνιστή Τρυφίδη Λευτέρη, οργάνωσε ομάδα πυρασφάλειας πλήρως εξοπλισμένη. Μετά τις συνεχείς πυρκαγιές ανά την Ελλάδα και σε συνάρτηση με τον καύσωνα που επικρατεί στην περιοχή μας, το κλιμάκιο αναρριχήθηκε και πραγματοποίησε έλεγχο στο βουνό ”Αυγό” του νομού μας, ενώ καθάρισε ορισμένα μονοπάτια για πιο άνετη πρόσβαση.

Το συγκεκριμένο βουνό ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο αποτελεί προορισμό αρκετών τουριστών. Ξεκινώντας από την Εκκλησιαστική Σχολή και περνώντας από ένα δάσος από πεύκα, οι συναγωνιστές προχώρησαν στο ομορφότερο κομμάτι της διαδρομής, μιας και είναι γεμάτο βλάστηση από πουρνάρια κι έφτασαν στην κορυφή όπου υπάρχει μικρό παρεκκλήσιο.

Αφού ολοκλήρωσαν τον έλεγχο, ο συναγωνιστής Κηπουρός Χρήστος μίλησε στην ομάδα για την ιστορία της πόλης, καθώς και για την τιμή να είσαι Έλληνας εθνικιστής και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ή οποία βάλλεται συνεχώς, όχι μόνο από την τουρκική προπαγάνδα του προξενείου, αλλά και αβοήθητη λόγω της αναλγησίας των τουρκολάγνων πολιτικών της περιοχής. Με έναν καταιγιστικό λόγο, ο συναγωνιστής Κηπουρός, μίλησε για την μοναδική εναπομείνουσα ελπίδα για το έθνος, τον Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την μοναδική πολιτική δύναμη που και θέλει, αλλά κυρίως μπορεί να να ξανακάνει την πατρίδα μας Ελεύθερη και ισχυρή!

Με το πέρας της ομιλίας κι αφού έψαλαν με ιδιαίτερη περηφάνια τον Εθνικό μας Ύμνο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής, τραγουδώντας τον Ύμνο του Κινήματός μας. Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Έλληνα, αλληλέγγυα σε κάθε τομή και μορφή της ανάγκης του τόπου μας έως την Τελική Νίκη.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην καθιερωμένη συγκέντρωση στα γραφεία μας, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετική επετειακή ομιλία, από τον Γραμματέα της Τ. Ο. Ξάνθης, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, με θέμα: Η 4η Αυγούστου και ο Ιωάννης Μεταξάς.

Ο συναγωνιστής άρχισε την ομιλία του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το βράδυ της 4ης Αυγούστου 1936 έκλεισε μια κοινοβουλευτική περίοδος πολιτικής διακυβερνήσεως. Ο Ιωάννης Μεταξάς κληθείς από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 1936 και στις 16 Απριλίου έβγαλε την χώρα από το αδιέξοδο και τον διχασμό.

Συνέχισε αναφέροντας τις καινοτομίες αυτής της διακυβέρνησης, όπως, ότι επί 4ης Αυγούστου καθιερώθηκε η κοινωνική ασφάλιση και ιδρύθηκε το Ι.Κ.Α, καθιερώθηκε το 8ωρο και επεβλήθη η άδεια των εργαζομένων, καταπολεμήθηκε και εξαρθρώθηκε ο κομμουνισμός, ιδρύθηκε το Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, εκσυγχρονίσθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κορυφαίο έργο του καθεστώτος ήταν η οργάνωση της νεολαίας σε πανελλαδικό πλαίσιο σε έναν οργανισμό, την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, την θρυλική Ε.Ο.Ν. Οι νέοι της Ε.Ο.Ν. θα ήσαν οι δημιουργοί του έπους του 1940.

Στην συνέχεια, ο συναγωνιστής Καπαγερίδης, στάθηκε στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940, λέγοντας ότι ουδείς θα αναφερθεί στον πατέρα της νίκης, σε αυτόν που εκφράζοντας τη θέληση του Ελληνισμού είπε το μεγάλο “Όχι”, και πως όλοι, πλην ελαχίστων, θα λησμονήσουν να πουν έστω και μία λέξη για τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Αντίθετα θα πουν πολλά γι’ αυτούς που ήσαν απόντες από το μεγάλο “ΟΧΙ”. Επιπλέον τόνισε ότι υποκρίνονται όσοι τιμούν το “ΟΧΙ”, την ίδια στιγμή που λέγουν προς κάθε κατεύθυνση ΝΑΙ στον κάθε εχθρό του Έθνους.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με την ανάγνωση του Διαγγέλματος του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά προς τον Ελληνικό Λαό την 28η Οκτωβρίου 1940.

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 – 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 – 19.00
Τηλ. 6984 784013

Ομιλίες στην Τ.Ο Ηρακλείου

Αθρόα υπήρξε η προσέλευση νέων υποστηρικτών του Κινήματος και χθες, ημέρα τακτικής λειτουργίας των γραφείων της Τ.Ο. Ηρακλείου, οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν σχετικά με τις θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Πατρίδα μας. Οι Συναγωνιστές Τάσος Τσαγκαρίδης και Οδυσσέας Πατεράκης, κάνοντας μια ιστορική διαδρομή από τις αρχές μέχρι και τα μέσα του εικοστού αιώνα, μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του Γραμματέα της Τοπικής στη θλιβερή επέτειο (31 Ιουλίου του 1920) της δολοφονίας του Εθνικού πνευματικού ταγού Ίωνα Δραγούμη, από τους «πραιτωριανούς» της αντίπαλης παράταξης, πράξη που θα αποτελεί αιώνια ντροπή για το Έθνος μας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
Ηροδότου 87 (περιοχή Ν. Αλικαρνασσό)
Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-22.00

Ομιλία στην Τ.Ο. Τρικάλων για τον Ίωνα Δραγούμη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Τρικάλων, ομιλία για τον μεγάλο Έλληνα Εθνικιστή και ενός εκ των πρωτεργατών του Μακεδονικού Αγώνα, του θρυλικού «Ίδα». Στην ομιλία έγινε αναφορά στον βίο του Ίωνα Δραγούμη και τις ενέργειες που έκανε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ως διπλωμάτης, αλλά και την ουσιαστική σύμπραξή του στον ένοπλο αγώνα του Παύλου Μελά και των αγωνιστών του εναντίον των βούλγαρων κομιτατζήδων. Ο Ίων Δραγούμης τόσο μέσω των λόγων του, αλλά κυρίως μέσω των έργων του κατάφερε να ξεσηκώσει ένα τμήμα του Ελληνικού λαού για την ελευθερία της Μακεδονίας μας. Όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ίων Δραγούμης εργάστηκε ακατάπαυστα για την απελευθέρωση όλων των σκλαβωμένων Πατρίδων του Ελληνισμού και οργάνωσε τους Έλληνες όπου υπηρέτησε ως διπλωμάτης για την επίτευξη αυτού του Ιερού σκοπού. Παρ’ όλα αυτά, ο μεγάλος αυτός Έλληνας έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από τις σφαίρες βενιζελικών στις 31 Ιουλίου του 1920, στο αποκορύφωμα της περιόδου του Εθνικού διχασμού.

Στην ομιλία έγινε αναφορά στο μεγάλο συγγραφικό έργο που άφησε ο Ίων Δραγούμης και αποτελούν σημαντικά δοκίμια για την κοσμοθεωρία του Ελληνικού Εθνικισμού. Ο Ίων Δραγούμης διαχώρισε από την αρχή τις έννοιες «Έθνος» και «Κράτος», θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να δείξει στους Έλληνες ότι, η Ελλάς δεν τελειώνει εκεί που τελειώνουν τα ασφυκτικά σύνορα του Κράτους και πρέπει να πολεμάμε για ολόκληρο τον Ελληνισμό, όπου κι αν αυτός βρίσκεται. Υπήρξε επίσης και υποστηρικτής και των ορθά διατυπωμένων εννοιών, όπως της Φυλής, του Κοινοτισμού, του Σοσιαλισμού και πολέμιος του ατομοκεντρισμού, που στην σύγχρονη κοινωνία αποτελεί τον κανόνα. Τέλος, αναγνώσθηκαν και αποσπάσματα από το σημαντικότατο έργο του.

ΤΡΙΚΑΛΑ:
Καποδιστρίου 10 και Ασκληπιού
Τρίτη και Σάββατο 19:00 – 22:00

Τ.Ο. Καβάλας: Η ομιλία του συναγωνιστή Ματθαιόπουλου – Βίντεο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-hrakleiou-trikalwn-janthhs-kabalas#.UgDMb5JM_-Q#ixzz2bBOU8ca9

 

Exit mobile version