Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Ξάνθης, Κοζάνης

tze__article

Πλήθος κόσμου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών  παρακολούθησε την ομιλία του συναγωνιστή Δημητρίου Τζεμπετζή  με θέμα το εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Ο συναγωνιστής ανέλυσε τι ηταν και τι επιδίωκε το καθεστώς, καθώς ανέφερε τα έργα και επιτεύγματα του καθεστώτος με επικεφαλής τον Ιωάννη Μεταξά. Πλήθος είναι τα κοινωφελή έργα του εθνικού καθεστώτος όπως οι συνεταιρισμοί, τα νοσοκομεία, αλλά και στον τομέα των γραμμάτων και των τεχνών.

Η φιλολαϊκή πολιτική του καθεστώτος είναι αδιαμφισβήτητη, αφού καθιέρωσε το 8ώρο, την κυριακάτικη αργία το Ι.Κ.Α.,και άλλα φιλολαϊκά και φιλεργατικά μέτρα. Ο μυστηριώδης θάνατος του Εθνικού κυβερνήτη έβαλε φρένο στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της χώρας που δεν την ήθελαν ξένες δυνάμεις της εποχής.

ΑΘΗΝΑ:
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Τ.Ο. Ξάνθης: μηχανοκίνητη ενημερωτική εξόρμηση σε χωριά των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 το απόγευμα κλιμάκιο συναγωνιστών και συναγωνιστριών της Τ.Ο. Ξάνθης σε 12 χωριά των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων, με επικεφαλής τον Γραμματέα της τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, μοιράζοντας πολλά φύλλα της εφημερίδας Χρυσή Αυγή, καθώς και έντυπο υλικό με τις θέσεις του Κινήματος.

Στα πλαίσια των συνεχών ενημερωτικών εξορμήσεων που διεξάγει η Τ.Ο. Ξάνθης, άλλη μια απολύτως επιτυχημένη δράση έλαβε χώρα, στα χωριά Πηγάδια, Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σούνιο, Πολύσιτος, Συδινή, Κουτσό, Γενισέα, Παλαιό Κατράμιο, Αλκυόνη και Αυξέντιο.

Στις 19:00 η ώρα, συναγωνιστές και συναγωνίστριες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του πρώτου χωριού, βάση του προγράμματος της ενημέρωσης, “εξοπλισμένοι” με εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας μας κι έντυπο υλικό με τις θέσεις του Κινήματος, καθώς και με αγωνιστική διάθεση και αναπτερωμένο ηθικό, μετέβησαν στην ευρύτερη περιφέρεια των όμορων Δήμων, όπου για τρεις και πλέον ώρες κάλυψαν την προγραμματισμένη διαδρομή της προαναφερθείσας περιοχής, περνώντας από τις καφετέριες και τα καφενεία εκάστου χωριού.

Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που από τα μπαλκόνια και τις αυλές των σπιτιών τους, καλούσαν τους συναγωνιστές να τους προμηθεύσουν εφημερίδες και να δηλώσουν την χαρά τους που επισκέφτηκε η Χρυσή Αυγή το χωριό τους. Οι συμπατριώτες μας, μάς άνοιξαν την καρδιά τους και μάς εξέθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τελευταίος προορισμός της μηχανοκίνητης πορείας ήταν η πλατεία του χωριού Αυξέντιο του δήμου Αβδήρων.

Τ. Ο. Ξάνθης: Έκτακτη συμπληρωματική εθελοντική Αιμοδοσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013 το μεσημέρι, η έκτακτη συμπληρωματική Εθελοντική Αιμοδοσία υποστηρικτών του Κινήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Με την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Ξάνθης, προχώρησε σε συμπληρωματική αιμοδοσία. Σκοπός της αιμοδοσίας είναι η αναπλήρωση των ποσοτήτων αίματος που διατέθηκαν σε συνέλληνες από την υπάρχουσα τράπεζα αίματος που τηρείται στο τμήμα αιμοδοσίας από την Τ. Ο. Ξάνθης.

Άψογη παραμένει η συνεργασία του προσωπικού του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης με τους συναγωνιστές αιμοδότες. Πιστοί στην ιδεολογία μας και στο καθήκον, ως Έλληνες Εθνικιστές, στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συνέλληνα, όπου κι όποτε μας χρειαστεί.

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 – 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 – 19.00
Τηλ. 6984 784013

Ομιλία για τον Ίωνα Δραγούμη και το έργο της Κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά στην Τ.Ο. Κοζάνης

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 στα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα Ίωνα Δραγούμη, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του στις 31 Ιουλίου 1920, καθώς και για το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Ιωάννη Μεταξά.

Ο υπεύθυνος της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος, ανέπτυξε το έργο του Ίωνα Δραγούμη, τη συμβολή του (μαζί με τον γαμπρό του Παύλο Μελά) στον Μακεδονικό αγώνα, το έργο του ως διπλωμάτης σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, τα έργα και ημέρες τις στρατιωτικής του θητείας στο πλάι του Αρχιστράτηγου διαδόχου Κωνσταντίνου, το πολιτικό του έργο και φυσικά το μεγάλο συγγραφικό του έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Στις 31 Ιουλίου 1920, την επομένη της απόπειρας δολοφονίας του Βενιζέλου, ο Ίωνας Δραγούμης συνελήφθη καθ’ οδόν προς τα γραφεία της εφημερίδας του και εκτελέστηκε από παραστρατιωτική ομάδα φιλοβενιζελικών. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι ο Ίωνας Δραγούμης εκείνη την ημέρα θα έγραφε άρθρο υπέρ του Βενιζέλου και θα καταδίκαζε την δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Ο μεγάλος αυτός Έλληνας Εθνικιστής, ο οποίος καταγόταν από το Βογατσικό Καστοριάς έγραψε μεταξύ άλλων:
«Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος».

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής Τσινίδης Ιωσήφ με αφορμή της επέτειο του κινήματος της 4ης Αυγούστου 1936 του Ιωάννη Μεταξά, μίλησε για το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης Μεταξά, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την αναδιάρθρωση της οικονομίας, την Εθνική Παραγωγή, τις καινοτομίες στην Παιδεία, την αγροτική μεταρρύθμιση, την οργάνωση του στρατού στα Ευρωπαϊκά πρότυπα καθώς και το κοινωνικό έργο με την δημιουργία του ΙΚΑ, την εφαρμογή της 8ωρης εργασίας, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ.

Κορυφαία στιγμή του Ιωάννη Μεταξά ήταν φυσικά το ηρωικό ΟΧΙ που είπε στους Ιταλούς τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο Ελληνο-Ιταλικός πόλεμος στα βουνά της Πίνδου και της Ηπείρου.

ΚΟΖΑΝΗ:
Πλατεία Γιολδάση 2
Παρασκευή 19:00-23:00
Τηλ: 6984 342137

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-janthhs-kozanhs#.UgIiVZJM_-Q#ixzz2bHKQOLYZ

Exit mobile version