Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται νέο κούρεμα για το ελληνικό χρέος;

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών: Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί νέο κούρεμα έως και 50%!

Θέμα χρόνου θεωρεί μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι. Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να διαψεύδει τα σενάρια περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Όμως ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ θεωρεί θέμα χρόνου μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), ο πρόεδρος του DIW εκτίμησε ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μία νέα απομείωση χρέους».

Ο κ. Φράτσερ εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει ως στόχο, παραπέμποντας ενδεικτικά στα πεδία των ιδιωτικοποιήσεων και της είσπραξης των φόρων. «Ορισμένοι από του στόχους δεν θα επιτευχθούν» υπογράμμισε ο γερμανός ειδικός, εκτιμώντας ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος το αργότερο μέχρι τέλους του έτους, με την εμφάνιση του επόμενου χρηματοδοτικού κενού.

Ο Μ. Φράτσερ προβαίνει μάλιστα στην εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να διαγραφεί έως και το μισό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Όπως επισημαίνει, σε αντίθεση με το πρώτο «κούρεμα» απαιτήσεων των ιδιωτών πιστωτών το Μάρτιο του 2012, αυτή τη φορά θα μπορούσε να υποστεί απώλειες και ο επίσημος τομέας, καθώς όπως λέει «δεν υπάρχουν πλέον ιδιώτες πιστωτές».

Το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ, οι επικείμενες γερμανικές εκλογές σε συνδυασμό με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και το κούρεμα των καταθέσεων με αντάλλαγμα χρηματοδοτικό πακέτο βοηθείας, προκαλεί έντονη ανησυχία στους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες καταθέτες καθώς και στην κατεστραμμένη ελληνική οικονομία. Η απόφαση για το κούρεμα του επίσημου ελληνικού χρέους το οποίο θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις των Ελλήνων φαίνεται να είναι προ των πυλών αφού δεν υπάρχουν πλέον ιδιώτες πιστωτές και ο μόνος τρόπος για αντισταθμιστικά ανταλλάγματα είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων! Εκτός εάν ο Σαμαράς «σώσει» τις ελληνικές καταθέσεις ξεπουλώντας στους Αμερικανοσιωνιστές τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους υδρογονάνθρακες που περιέχονται στην Ελληνική Αποκλειστική Ζώνη. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-neo-kourema-gia-to-ellhniko-chreos#.UgKce5JM_-Q#ixzz2bJQbsOkQ

 

Exit mobile version