Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μίκης Θεοδωράκης: “Έκλαιγε όλη η χώρα για τον θάνατο του Μεταξά”

Το όνομα του γνωστού και μη εξαιρετέου Μίκη Θεοδωράκη, έδωσε ομόφωνα σε χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, σε μια λεωφόρο του νέου τμήματος του περιμετρικού της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή, με πρόταση του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη, διότι ο Μίκης έζησε μια περίοδο της ζωής του στην Τρίπολη. Την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ιδού πως περιγράφει μια συγκλονιστική εμπειρία του από την Τρίπολη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 29/10/2006: «Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Στην Τρίπολη πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά».

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mikhs-theodwrakhs-eklaige-olh-h-chwra-gia-ton-thanato-tou-metaja#.UgOGd5JM_-Q#ixzz2bNUILIzF

 

Exit mobile version