Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στα παπαγαλάκια και στους ανιστόρητους για τον Ίωνα Δραγούμη

Εξελίσσεται σε πολιτική σταθερά η δημοσιότητα που λαμβάνει κάθε μηδενικό, όταν για οποιονδήποτε λόγο καταφερθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και αν πρόκειται να εξευτελιστούν τελείως, τα αργυρώνητα ΜΜΕ, αναπαράγουν άκριτα την οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Ο σκοπός διπλός, αφού αφενός κερδίζουν «πόντους» απέναντι στον διεθνή δυνάστη και από την άλλη παλεύουν για την συντήρηση του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας που τα επώαζε επί τέσσερις συναπτές δεκαετίες.

Τελευταίος στην σειρά των ανθυπομετριοτήτων και των γονυπετώς παρακαλούντων για ολίγη προσοχή από μεριάς του καθεστώτος, οι οποίοι ορμώμενοι από αμάθεια, εμπάθεια και ιδιοτέλεια προσπαθούν μάταια να πλήξουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη του δημάρχου των λαθρομεταναστών, Καμίνη, και στέλεχος των σκοπιανόφιλων «Οικολόγων Πράσινων», Φίλιππος Δραγούμης. Ο εν λόγω κύριος διαφημίζεται από τα ΜΜΕ ως «ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη» χαρίζοντας άφθονο γέλιο σε όσους σκέφτονται αυτά που διαβάζουν, αφού χρονολογικά και μόνο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος ιδρυτής ΜΚΟ είναι εγγονός του Φίλιππου Δραγούμη, του αδερφού του Ίωνα Δραγούμη και αποδεικνύει περίτρανα ότι η συγγένεια με κάποιον μεγάλο άνθρωπο, δεν σημαίνει τίποτε αν δεν καλλιεργηθεί καταλλήλως. Βεβαίως εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε προσωπικώς, όμως μπορούμε να σχολιάσουμε τις πολιτικές επιλογές του, αλλά και να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις ως προς την επιστολή του, η οποία μας καθυβρίζει, επειδή τιμήσαμε την μνήμη του αδερφού του παππού του, Ίωνα Δραγούμη, αυτού του Έλληνα Εθνικιστή.

Ας δούμε, όμως, την επιστολή και μετά ας την συνοδεύσουμε με ανάλογο σχολιασμό, προερχόμενο όχι από εμάς, αφού προφανώς ο δημοτικός σύμβουλος του Καμίνη δεν θέλει να συνδιαλεχθεί μαζί μας, αλλά από τον ίδιο τον Ίωνα Δραγούμη. Άλλωστε ούτε εμείς φιλοδοξούμε να γίνουμε συνομιλητές με στελέχη φιλοσκοπιανικών και διεθνιστικών μορφωμάτων:

«Ο Iωνας αγωνίστηκε για την Ελλάδα. Υπήρξε πάντοτε δημοκράτης, ένας ελεύθερος άνθρωπος, ανοιχτός σε νέες ιδέες. Γι΄ αυτόν ο ελληνικός πολιτισμός είχε μια ανοιχτή και πλατεία έννοια, που απέχει πάρα πολύ από τον φασισμό και την ξενοφοβία που πρεσβεύουν οι σημερινοί ναζί της Χρυσής Αυγής.

Είναι τουλάχιστον ντροπή άνθρωποι που ενστερνίζονται διδαχές του Χίτλερ και του ρατσισμού να εμφανίζονται ως τιμητές της μνήμης ενός ανθρώπου υπέρμαχου της δημοκρατίας και της φιλίας μεταξύ των λαών.

Η αγάπη του Iωνα για την Ελλάδα ουδέποτε σηματοδότησε μίσος για όλους τους άλλους γειτονικούς μας λαούς. Το όραμά του υπήρξε η συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων και όχι η περιχαράκωση μέσω κακώς εννοούμενου εθνικισμού που οδηγεί σε τραγωδίες και ακρότητες»

Ας δούμε, όμως, τις απόψεις του Ίωνα, ο οποίος δεν χρειάζεται «υπεράσπιση» από κάποιον που ανήκοντας στους Οικολόγους Πράσινους, προφανώς συμπλέει με την γραμμή του κόμματος του στο θέμα του Μακεδονικού.

«Έτσι θα οργανωθούν και πιο βολετά οι κοινότητες για να υπερασπίζονται από κάθε επίθεση είτε νόμιμη είτε παράνομη του Τουρκικού κράτους ή των άλλων εθνών που κατοικούν μεσ’ στην Τουρκία και που κυτάζουν πώς να μας πάρουν το ψωμί από το στόμα και να μας ξεπατώσουν αδιάντροπα. Έτσι θα προετοιμαστούν οι Έλληνες της Τουρκίας και για να μπορέσουν να σηκωθούν στο πόδι ενάντια στο Τουρκικό το κράτος, όταν έρθει ο καιρός και η περίσταση (και εμείς όλοι πρέπει να τον φέρουμε τον καιρό και την περίσταση, γιατί βέβαια  δε θα έρθει εξ ουρανού) και αποφασιστεί το πράμα απ’ όλους τους Έλληνες. Έτσι και οι εξωμερίτες θα βοηθήσουν τον αγώνα για την ένωση της φυλής.»

Γνώμαι του Ίων Δραγούμη – Κοινότης, Έθνος και Κράτος – Απόσπασμα από το «Στρατός και Άλλα» (1909)

«Ως αφετηρία λαμβάνω την έννοια της Ελληνικής φυλής, εξ αυτής δε συνάγω πολιτικό πρόγραμμα διά το Ελληνικό Κράτος. Διότι υπάρχει το δίλημμα: ή θα κάμη το Ελληνικό βασίλειο πολιτική καθαρώς κρατική, οπότε θα αδιαφορήση δια την πολιτική αποκατάστασιν των έξω των συνόρων Ελλήνων, ή θα κάμη πολιτική πρωτίστως φυλετική και δευτερευόντως κρατική. Είμεθα υποχρεωμένοι να ακολουθήσωμεν  το δεύτερον…»

Γνώμαι του Ίων Δραγούμη – Κοινότης, Έθνος και Κράτος – Απόσπασμα από το «Προγραμματικοί Πολιτικοί Στοχαμοί»

«Διατεινόμεθα ότι το σημερινό κράτος, δια την αυτοσυντηρησίαν του, έχει απόλυτον ανάγκην πρωτίστως ισχυράς φυλετικής συνειδήσεως…»

Γνώμαι του Ίων Δραγούμη – Κοινότης, Έθνος και Κράτος – Απόσπασμα από το «Προγραμματικοί Πολιτικοί Στοχαμοί»

«Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.»

Ημερολόγιο Ίωνος Δραγούμη 18-3-1919

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε»

Ίων Δραγούμης, «Μαρτύρων και Ηρώων αίμα», 1907

«Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια. Δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνη ή θα ψοφήση τέλος πάντων αυτή. Και θα ζήσωμε τότε με άλλο σύστημα πολιτικό, που μας έρχεται καλλίτερα. Πως, χωρίς να μας μελετήσουν, χωρίς να μάθουν καλά το φυσικό μας, μας κόλλησαν βουλευτές και συντάγματα;»

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 1903

“Τόσο αγαπώ την ελληνική ύπαρξη, που αν ήταν να γίνωμε όλοι άνθρωποι κοσμοπολίτες ή Εβραίοι, θα έλεγα να μην ονομαζώμαστε Έλληνες. Δε χρειάζεται η λέξη Έλληνες, όταν όλοι οι άνθρωποι της γης γίνουν κοσμοπολίτες μιας απέραντης δημοκρατίας. Για ένα τέτοιο ιδανικό, για τους ανθρώπους ενός τέτοιου ιδανικού (ιδανικού του ισοπεδώματος των ανθρώπων) δεν πάει το ωραίο όνομα Έλληνες. Αν δε θέλωμε να είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους λαούς, ας μην ονομαζόμαστε Έλληνες. Έλληνες, θα πει κάτι τι ξεχωριστό, εμορφότερο.”

Ίων Δραγούμης

“Όλα έμεναν άκαρπα χωρίς τον Ήρωα. Χρειάσθηκε ο θάνατος ενός παλικαριού για να δώσει πνοή στις πρώτες εκείνες ενέργειες και σ’ όλα τα σχέδια. Τα λόγια των Ελλήνων έμεναν λόγια ώσπου να έλθει ο θάνατος να τα ζωντανέψει. Ο Θάνατος δεν είναι λόγια, είναι αλήθεια. Ο Θάνατος είναι ζωή.”

Ίων Δραγούμης – “Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apanthsh-sta-papagalakia-kai-tous-anistorhtous-gia-ton-iwna-dragoumh#.UgPh8JJM_-Q#ixzz2bP4OQ4P3

Exit mobile version