Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα εξουθένωση των μαθητών – Πανελλήνιες εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι μαθητές του Λυκείου θα δίνουν τέσσερις φορές πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με το νέο σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και το οποίο μάλιστα θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Το εν λόγω σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου. Δηλαδή οι μαθητές, για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη και για να πάρουν απολυτήριο Λυκείου, θα περνούν από εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα. Μετά και από το απολυτήριο, όσοι επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο θα υποβάλλονται σε νέες πανελλήνιες εξετάσεις για τέταρτη φορά.

Τα μαθήματα της τελικής εξέτασης για την εισαγωγή σε ΑΕΙ θα είναι 4, ωστόσο θα μετρούν και οι βαθμολογίες όλων των προηγούμενων ετών. Δηλαδή, για τον υπολογισμό των μορίων θα μετρά ο βαθμός και των τριών τάξεων του λυκείου. Επίσης, ο βαθμός από τα προφορικά που θα έχει ο μαθητής σε κάθε μάθημα θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον βαθμό που πήρε στο μάθημα στις προαγωγικές και απολυτήριες πανελλήνιες εξετάσεις. Για τα θέματα των πανελλήνιων εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων και στόχος του υπουργείο Παιδείας είναι το νέο σύστημα να ισχύσει από την φετινή χρονιά, δηλαδή από τους μαθητές που θα πάνε Α’ Λυκείου το Σεπτέμβριο του 2013.

Το νέο σύστημα δεν ωθεί μόνο την ημιμάθεια αλλά και την εξουθένωση γονιών και μαθητών. Κατ’ αυτόν τρόπο, δεν επιδιώκεται η μάθηση και η γνώση αλλά η ημιμάθεια και η άνοδος της παραπαιδείας, καθώς εμφανίζεται σαν ο μοναδικός τρόπος για να επιτύχουν οι μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις. Καίρια μαθήματα για την διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε ελληνόπουλου, όπως η Ιστορία και η Γλώσσα θα τεθούν στο περιθώριο ενώ θα διδάσκονται μόνο τα «απαραίτητα» για τις εξετάσεις. Τέλος, ο μη διαχωρισμός Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών θα φέρει περαιτέρω προβλήματα στην διδασκαλία, καθώς, ως γνωστόν, ο εκπαιδευτικός θα ακολουθεί το επίπεδο γνώσεων των αλλοδαπών, με αποτέλεσμα το επίπεδο των ελληνόπουλων να μένει στάσιμο και να υποβαθμίζεται εκ νέου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-ejouthenwsh-twn-mathhtwn-panellhnies-ejetaseis-se-kathe-tajh-tou-lukeio#.UgTsx5JM_-Q#ixzz2bTgrktJc

Exit mobile version