Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας: Δυναμικές παρεμβάσεις σε λαϊκή αγορά, δημοτικό συμβούλιο και επιχειρήσεις

Παρεμβάση για την λαϊκή αγορά  της Χαλκίδας

Η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας δεχόταν, από τα μέσα Ιουλίου, πλήθος καταγγελιών επαγγελματιών και λιανοπωλητών, εν όψει της λειτουργίας της λαϊκής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, για κυκλώματα διαφθοράς, παρεμπόριο και παρανομίες. Στελέχη της Τοπικής μας ασχολήθηκαν επί 15νθημέρου, ελέγχοντας και επαληθεύοντας τις καταγγελίες, επισκεπτόμενοι τους αρμόδιους φορείς, ενημερώνοντάς τους και εξετάζοντας τις δυνατότητες κινητοποίησης των αρχών. Ο βουλευτής Ευβοίας, συναγωνιστής Νίκος Μίχος, απέστειλε την κάτωθι επιστολή:

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ:

-Δ/νση Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
-Δήμο Χαλκιδέων
-Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας
ΚΟΙΝ: ΣΔΟΕ Δ/νση Στερεάς Ελλάδος

Χαλκίδα, 24 Ιουλίου 2013, ΘΕΜΑ: Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχου παζαριού Χαλκίδας 

Κύριοι, Κατόπιν καταγγελιών για παραβάσεις του νόμου στην πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα (που φέτος λειτουργεί από 26/7/13 ως 1/8/2013), οι οποίες διασταυρώθηκαν από τους υπευθύνους της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για συντονισμένη επιχείρηση ελέγχου, με μικτό κλιμάκιο όλων των αρμοδίων ελεγκτικών φορέων (Υπουργείο Ανάπτυξης, Δημοτική Αρχή, Αστυνομία, ΣΔΟΕ), στον χώρο του παζαριού κατά το διάστημα λειτουργίας του, πράττοντας τα δέοντα κατά τον νόμο, όσον αφορά τα κάτωθι:

– Μεταπωλήσεις αδειών χρήσης πάγκων σε μη δικαιούχους από τους δικαιούχους των. (Έλεγχος ταύτισης επωνυμίας ταμειακών αποδείξεων με άδεια χρήσης πάγκου από τον Δήμο, σε όλους τους πάγκους.) 
– Εκτεταμένο παρεμπόριο από πάγκους αλλοδαπών, που στερούνται ταμειακών μηχανών ή/και παραστατικών αγοράς εμπορευμάτων. (Λόγω μη ύπαρξης ΑΦΜ, δεν υπόκεινται στον έλεγχο του ΣΔΟΕ, αλλά της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας, με την προβλεπόμενη κατάσχεση των εμπορευμάτων.) Τοπικοί εκπρόσωποι του κόμματός μας επισκέφθηκαν τους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες ημέρες και κοινοποίησαν τις καταγγελίες, λαμβάνοντας τις δεσμεύσεις όλων για τήρηση του νόμου. Σας ενημερώνω ότι, ως βουλευτής Ευβοίας, θα επισκεφτώ το παζάρι για να επιβεβαιώσω την τήρηση αυτών των δεσμεύσεων. 

Με τιμή Νικόλαος Μίχος
Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά την επίσκεψη του συναγωνιστή βουλευτή στην λαϊκή αγορά , διαπιστώθηκε μεν ότι δεν βασίλευε η νομιμότητα, αλλά η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ενημέρωσης των εμπλεκομένων ότι φέτος -με την Χρυσή Αυγή ν’ ασχολείται με το θέμα- δεν “τους παίρνει” να επαναλάβουν τις παρανομίες τους. Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποίησαν τον αιτούμενο μικτό έλεγχο, με τα αναμενόμενα πενιχρά αποτελέσματα – λόγω χρόνου (Δευτέρα, 10 το πρωί!!!), αλλά και λόγω “διαρροής” για την ώρα και το είδος του ελέγχου (όλο το παζάρι ήξερε ότι τη Δευτέρα στις 10πμ θα γίνει έλεγχος). Και ήταν αναμενόμενο, γιατί μέρος των αρμοδίων φορέων για τους ελέγχους ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για τις παρανομίες που πήγαν να …ελέγξουν. Από την πλευρά μας έγιναν οι νόμιμες ενέργειες και γι’ αυτό το θέμα και αναμένουμε τ’ αποτελέσματά τους.

Το κλιμάκιο των συναγωνιστών που επισκέφθηκε το παζάρι έτυχε θερμών εκδηλώσεων από τους Έλληνες, που άδραξαν την ευκαιρία να συγχαρούν τον συναγωνιστή βουλευτή για τους αγώνες που δίνουμε εντός και εκτός κοινοβουλίου και να εκφράσουν την στήριξή τους, αλλά και να επισημάνουν τα προβλήματά τους.

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερετρίας

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, κατόπιν παράκλησης δημοτών, παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερετρίας της 15/7/13, όπου και θα λαμβανόταν εκτάκτως αποφάσεις σχετικά με τη στάση του Δήμου εν όψει της κυβερνητικής απόφασης για διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εξουσιοδοτημένη να εκφράσει τη θέση του Κινήματος, εκπροσωπώντας τον βουλευτή Ευβοίας, Νικόλαο Μίχο, έλαβε τον λόγο η Γραμματέας της Τοπικής μας, Α. Μπάρου. Η συναγωνίστρια τοποθετήθηκε επί δύο θεμάτων που συζητήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης: Τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη λειτουργία των καταστημάτων.

Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στην αναβάθμιση – ΟΧΙ στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Ο δημοτικός αστυνομικός να εξοπλιστεί, να εκπαιδευτεί και να αναλάβει πραγματικά καθήκοντα αστυνόμευσης και δίωξης της εγκληματικότητας αντί να κόβει κλήσεις. Οι Εθνικιστές θα διοικούν πολύ σύντομα τους μεγάλους Δήμους της χώρας και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που το μνημονιακό κράτος βιάζεται να κλείσει την Δημοτική Αστυνομία.

Με δεδομένα τα εξοντωτικά χτυπήματα της μνημονιακής κυβέρνησης προς τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, οι Δήμοι θα έπρεπε να σταθούν στο πλευρό τους, βοηθώντας την τοπική οικονομία κατά τις δυνατότητές τους, αντί να τους προσθέτουν και εκείνοι προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που ήταν η “ατμομηχανή” (ή τα “υποζύγια”) της ελληνικής οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίες. Ήταν από τους κλάδους που δεν υπήρξαν ποτέ κρατικοδίαιτοι και τώρα εξοντώνονται συστηματικά.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας για τα ανωτέρω θέματα ήταν η παρουσία πολλών πολιτών αλλά και δημοσιογράφων σχεδόν όλων των τοπικών ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό ωστόσο της πολιτικής τοποθέτησης και των εξαρτήσεων ακόμη και των επαρχιακών μέσων ενημέρωσης είναι το γεγονός ότι παρά τα εκτεταμένα ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες, δεν έγινε πουθενά η παραμικρή αναφορά στην παρουσία και την τοποθέτηση εκπροσώπων του Κινήματός μας. Μέχρι τις επόμενες εκλογές ας μας περιβάλλουν με συνωμοσία σιωπής. Μετά δεν θα μπορούν. Με τη στήριξη του λαού μας, θα είμαστε μέρος των τοπικών αρχών.

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων

Τακτικές είναι οι επισκέψεις από την Ομάδα Εργασιακών Θεμάτων της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας σε επιχειρήσεις των νομών μας. Αυτή τη φορά, οι συναγωνιστές επικέντρωσαν σε επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων, αφού είναι περίοδος αυξημένης εργατικής ζήτησης στον κλάδο, λόγω των προμηθειών τους για το χειμώνα. Κατά την πάγια τακτική μας (και σε αντίθεση με τις λασπολογίες της αριστεράς και του συστήματος), ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και ενημερώσαμε για τις θέσεις του Κινήματός μας.

 

Κατανοούμε ότι η άπληστη και άδικη εισπρακτική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων ωθεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να παρανομούν σε κάποιο βαθμό προκειμένου να επιβιώσουν. Κατανοούμε ότι αριστερά και δεξιά τους σπρώχνουν στην απασχόληση (ως εκμετάλλευση) λαθρομεταναστών, οι μεν με τις “αντιρατσιστικές” και διεθνιστικές τους πιέσεις, οι δε με τις κερδοσκοπικές και παγκοσμιοποιητικές τους πρακτικές. Κατανοούμε ότι, για τον επιχειρηματία που χρειάζεται δύο εργάτες για να συνεχίσει να λειτουργεί η ετοιμοθάνατη επιχείρησή του, φαίνεται προτιμότερο (και σύμφωνο με τη νέα εργασιακή νομοθεσία) ν’ απασχολεί δύο αλλοδαπούς επί 12ώρου με λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που χρειάζεται ένας Έλληνας για ν’ αξίζει να εργαστεί επί 8ώρου, αλλά…

Αυτό που φαίνεται προτιμότερο δεν είναι πάντα το ωφελιμότερο. Ούτε για το σύνολο, ούτε καν για τον ίδιο τον επιχειρηματία. Οι τοπικές οικονομίες (όπως και οι εθνικές) είναι κύκλοι αλληλοεξαρτώμενων σχέσεων. Οι τοπικές πολύ αμεσότεροι και στενότεροι απ’ τις εθνικές. Τα χρήματα που θα πληρωθούν οι δύο αλλοδαποί, θα φύγουν για την πατρίδα τους, χωρίς να ανακυκλωθούν στην τοπική οικονομία. Δεν θ’ αγοράσουν καυσόξυλα το χειμώνα, γιατί είναι πολυτέλεια που δεν χρειάζονται, όταν βρίσκονται έξω το μισό 24ωρο και ξαπλώνουν παστωμένοι όλοι μαζί το άλλο μισό. Οι Έλληνες, ως άνεργοι, δεν θα μπορούν ν’ αγοράσουν, ούτε βέβαια θα συστήσουν στους γνωστούς τους να προτιμήσουν την επιχείρηση που (δεν) εργάζονται και για την δική τους αγορά. Και όσα χρήματα γλιτώνει απ’ τα μεροκάματα ο επιχειρηματίας, τα χάνει πολλαπλάσια από το απούλητο εμπόρευμά του.

Και, στην τελική, ας ξαναδουλέψει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας ως εργάτης για να συμπληρώσει τα εργατικά χέρια που χρειάζεται και δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει με αξιοπρεπείς μισθούς. Η Χρυσή Αυγή δεν χαϊδεύει αυτιά. Λέει αλήθειες, φέρνοντας τον καθένα αντιμέτωπο με το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Στην εποχή που το έθνος μας βάλλεται μέχρις εξοντώσεως απ’ τους διεθνείς σιωνιστές και τους εγχώριους υποτελείς τους, ο κάθε Έλληνας έχει ιερό καθήκον προς τα παιδιά και τα εγγόνια του να λάβει μέρος στον αγώνα για την επιβίωση του λαού μας, στεκόμενος αλληλέγγυος προς τους ομοεθνείς του, προτιμώντας τους σε κάθε τομέα και περίσταση.

Έλληνες, στηρίξτε τις επιχειρήσεις που απασχολούν Έλληνες!

Τ.Ο. Εύβοιας – Βοιωτίας
Κιαπέκου 1, Χαλκίδα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/t.o.-euboias-boiwtias-dunamikes-parembaseis-se-laikh-agora-dhmotiko-sumboul#.UgT0Q5JM_-Q#ixzz2bTpUc9Bv

Exit mobile version