Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Εξιχνιάστηκε τελικά η ληστεία που έγινε πριν από λίγες μέρες εις βάρος ανυπεράσπιστου ηλικιωμένου ζευγαριού στον οικισμό Λακκιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Οι δράστες είναι τέσσερις «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Βουλγαρία, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις και συγκεκριμένα δύο 25χρονοι κι ένας 51χρονος ενώ ο τέταρτος αναζητείται. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Οι δράστες διέρρηξαν αρχικά το παντοπωλείο ενός ανυπεράσπιστου 82χρονου Έλληνα, που, εκείνη την ώρα, κοιμόταν στο σπίτι του, δίπλα ακριβώς από το κατάστημα. Η ενεργοποίηση του συναγερμού της επιχείρησης, όμως, ξύπνησε τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, ο οποίος βγήκε στο δρόμο για να δει τι συνέβη.

Οι δράστες δεν πτοήθηκαν από την εμφάνιση του ηλικιωμένου, τον οποίο ξυλοκόπησαν αγρίως για να αρπάξουν χρήματα, τσιγάρα κι ένα κινητό τηλέφωνο από το παντοπωλείο. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο σπίτι του θύματος κι αφού αφαίρεσαν από την 79χρονη σύζυγό του μία αλυσίδα με το σταυρό, εξαφανίστηκαν. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με βαριές σωματικές βλάβες. Στην κατοχή των Βουλγάρων δραστών βρέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και η αλυσίδα που βούτηξαν από το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

ΠΗΓΗ

Exit mobile version