Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Ρεθύμνου, Εύβοιας – Βοιωτίας, Καβάλας

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών και ενημερώθηκε για τα πολιτικά τεκταινόμενα, λίγο πριν την ολιγοήμερη καλοκαιρινή ανάπαυλα, από τους συναγωνιστές Θεόδωρο Κουδούνα, και Γιάννη Βουλδή. Οι συναγωνιστές αφού έκαναν μια αναδρομή στις δράσεις της Τ.Ο. Αθηνών όλη τη χρονιά, μια χρονιά γεμάτη παρεμβάσεις, δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και με ενδιαφέρουσες ομιλίες. Τόνισαν δε ότι την νέα περίοδο, ο αγώνας θα είναι πιο έντονος, και ότι η Τ.Ο. Αθηνών είναι έτοιμοι  για νέους αγώνες ακόμη και αυτών των πρόωρων  εκλογών ώστε το κίνημα μας, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την νέα περίοδο να βγει ποιο ενισχυμένο. Με το πέρας των ομιλιών έγινε και διανομή τροφίμων.

ΑΘΗΝΑ:
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ομιλία του Διδάκτωρος Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, συναγωνιστή Γιώργου Γαλέου, με θέμα “το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα”.

Την ομιλία του ο συναγωνιστής Γαλέος ξεκίνησε αναφερόμενος γενικά στα χρηματοπιστωτικό σύστημα, εστιάζοντας στους δύο βασικούς του πυλώνες, στο τραπεζικό σύστημα και κυρίως στο χρηματιστήριο. Εις ό,τι αφορά το δεύτερο, αναφέρθηκε με τους πλέον μελανούς χαρακτηρισμούς, ως προς την λειτουργία του. Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας του χρηματιστηρίου, έδωσε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα κι απλά παραδείγματα του τι πραγματικά σημαίνει χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί την πλέον διαβολική σκέψη και πρακτική, έτσι ώστε οι ολίγοι να μπορούν να υφαρπάζουν τα λεφτά των πολλών.
Σε αυτό το σημείο ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όμως διευκρίνισε ότι ο σημερινός τρόπος λειτουργίας του, ουδεμία σχέση έχει με τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, στηλιτεύοντας έτσι την αισχροκέρδια και την πλέον βάναυση κερδοσκοπία. Επίσης, ανέφερε ότι δεν είμαστε ενάντιοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μιας και δεν μπορεί να τα κάνει όλα το κράτος – δεν είναι αυτός ο ρόλος του κράτους. Ο ρόλος του κράτους οφείλει να είναι κυρίως εποπτικός.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην περίοδο που το χρηματιστήριο στην Ελλάδα απέκτησε την μεγαλύτερη φήμη του, κατά την περίοδο της διεκυβερνήσεως Σημίτη. Επισήμανε τον στρεβλό τρόπο λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος και την αλληλοδιαπλοκή πολιτικών, δημοσιογραφικών και οικονομικών παραγόντων που συντέλεσαν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έγκλημα. Αμέσως μετά, αναφέρθηκε και στο θέμα των επενδύσεων, για τις οποίες κόπτεται η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά κατ’ ουσίαν τιμωρεί τον όποιο επενδυτή με τις αλλαγές που έχει προωθήσει στην νομοθεσία, που μάλιστα έχουν αναδρομική ισχύ, “εξασφαλίζοντας” έτσι, ότι ουδεμία επένδυση πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Ολοκληρώνοντας το κύριο μέρος της ομιλίας του, ο συναγωνιστής Γαλέος αναφέρθηκε στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που δύναται να συντελεστεί, εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά των κυβερνώντων, τονίζοντας πως τέτοια βούληση μόνο η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει ότι διαθέτει.

Στην συνέχεια ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους συναγωνιστές που έδωσε το έναυσμα στον ομιλητή μας για περαιτέρω ανάλυση, η οποία έφτασε να θίξει μέχρι και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στα οποία εμπλέκεται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους πάντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Πυρήνας Ρεθύμνου: Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων Χρυσής Αυγής

Κλιμάκιο της νεολαίας του πυρήνα Ρεθύμνου πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε χωριά του Αμαρίου μοιράζοντας χιλιάδες φυλλάδια του κινήματός μας. Η απήχηση ήταν μεγάλη από τον κόσμο που  επευφημούσε τους συναγωνιστές. Χαρακτηριστικό ήταν πως αρκετοί μας ζητούσαν επιπλέον υλικό για φίλους και συγγενείς. Το πολιτικό μήνυμα της Χρυσής Αυγής βρίσκει εντυπωσιακά αυξανόμενη ανταπόκριση και στο Ρέθυμνο! Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας συνεχίζεται μέχρι την Τελική Νίκη!

Πυρήνας Ρεθύμνου

Αφιέρωμα στο εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου

Η Κυριακή 4/8 ήταν αφιερωμένη στο εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον ηγέτη Ιωάννη Μεταξά. Στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στη Χαλκίδα, δύο συναγωνιστές ανέλαβαν να παρουσιάσουν, με στοιχεία και ντοκουμέντα, τα πραγματικά γεγονότα της περιόδου 1936-1941, καθώς και τον βίο του εθνικού κυβερνήτη.
Από τον αναίμακτο τρόπο εγκαθίδρυσης της “δικτατορίας” από τον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στις κοινωνικές και οικονομικές πρωτοπορίες του καθεστώτος του, ως τον περίεργο θάνατό του.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα, με αναφορές άγνωστων στους περισσότερους περιστατικών. Έγιναν παραλληλισμοί με την σημερινή εποχή και ήταν αναπόφευκτο το συμπέρασμα ότι οι “δημοκράτες” πολιτικοί καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας και καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα, που πραγμάτωσε και θέσπισε ο “φασίστας” Μεταξάς.Ο Ηγέτης που όλη η Ελλάδα έκλαψε και πένθησε τον θάνατό του (όπως παραδέχτηκαν ακόμη και αριστεροί σαν τον Μίκη Θεοδωράκη).

Λόγω της επετείου και σε ένδειξη τιμής προς τον μεγάλο Έλληνα Ηγέτη, κατά τον Εθνικό Ύμνο στην λήξη της εκδήλωσης, του αποδόθηκε ο επίσημος χαιρετισμός της 4ης Αυγούστου.

Το εθνικό και κοινωνικό κράτος της 4ης Αυγούστου είναι παράδειγμα προς μίμηση, σε αντίθεση με το κλεπτομανές και διεφθαρμένο κράτος της μεταπολίτευσης, που είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

ΧΑΛΚΙΔΑ:
Κιαπέκου 1
Κυριακή: 19.00-21.00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-rethumnou-euboias-boiwtias-kabalas#.UgYGopJM_-Q#ixzz2bYZov1XT

Exit mobile version