Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο «πακέτο βοήθειας» για την Ελλάδα βλέπει το Spiegel – Έρχεται νέο κούρεμα;

Το Spiegel ανάβει φωτιές: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο το 2014

Φωτιά βάζει στο success story της κυβέρνησης Σαμαρά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο, στη σημερινή του έκδοση, αναφέρει ότι η χώρα θα χρειαστεί και νέο δάνειο άμεσα.

Παρά τις θετικές κουβέντες που απέσπασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την Ουάσινγκτον και τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τους συνεχείς επαίνους από ευρωπαίους πολιτικούς, το Spiegel, επικαλούμενο έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) σημειώνει ότι το αργότερο στις αρχές του νέου έτους η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια. Στο έγγραφο αυτό, που καταρτίστηκε για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ, η Bundesbank προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» από τις αρχές του 2014 το αργότερο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα των δανειστών -την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ- χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».

Οι Σαμαράς, Στουρνάρας και λοιποί μνημονιακοί γεμίζουν με ψέμματα τον ελληνικό λαό, αλλά τα ξένα αφεντικά τους “τους καρφώνουν”, προαναγγέλλοντας συχνά πυκνά νέο «πακέτο βοήθειας» και πιθανόν νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που σημαίνει νέα αιματηρά μέτρα για το φθινόπωρο. Τα μέτρα αυτά θα είναι το κύκνειο άσμα της συγκυβέρνησης της υποταγής. Η Μέρκελ και οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν να κρατούν αιωνίως δεμένη την Ελλάδα με τα δεσμά του παράνομου χρέους. Στόχος τους να αφαιμάξουν γενιές και γενιές Ελλήνων και να απαλλοτριώσουν τον ορυκτό μας πλούτο. Σε τρία χρόνια μνημονίου διέλυσαν τα πάντα, αλλά το χρέος ούτε κατ’ ελάχιστο δε μειώθηκε.

Βιώνουμε μία ανθρωπιστική κρίση, καταστρέφεται το μέλλον της χώρας και οι υποταγμένοι εξουσιαστές μας αγωνίζονται για τα κέρδη των ξένων τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων. Να μπει ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα, να πάψει η χώρα να πληρώνει παράνομα τοκοχρεολύσια και να ανασάνει επιτέλους ο ελληνικός λαός.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-paketo-bohtheias-gia-thn-ellada-blepei-to-spiegel-erchetai-neo-kourema#.UgfIpJJM_-Q#ixzz2bgNHllG2

Exit mobile version