Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία των Ελλήνων

Επιμένει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, με πρόσχημα την δήθεν τραπεζική πίστη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κεδίκογλου γνώμονας είναι να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και η τραπεζική πίστη. Όμως για ποια ακριβώς τραπεζική πίστη μιλάνε εκεί στην συγκυβέρνηση;

Τι γίνεται στην περίπτωση που μια τράπεζα απειληθεί με κατάρρευση; Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, οι πολίτες αναλαμβάνουν να χρηματοδοτήσουν την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας. Ενώ αν τελικώς επέλθει η κατάρρευση τις καταθέσεις τις εγγυάται μέχρι ενός σημείο το Ελληνικό Κράτος και όχι οι τράπεζες. Δηλαδή αν η τράπεζα τελικώς καταρρεύσει, πάλι οι πολίτες πληρώνουν, όπως και σε κάθε περίπτωση.

Αυτή είναι η «τραπεζική πίστη»! Οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών σε κάθε περίπτωση και μετά κάθονται και ακούνε τους συγκυβερνώντες να μιλάνε για «τραπεζική πίστη». Δηλαδή από την μία μεριά ο πολίτης θα πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο του, ενώ του έχει περικοπεί ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού του ή έχει απομείνει άνεργος, με την λογική ότι «ας πρόσεχε». Από την άλλη μεριά οι τραπεζίτες μπορούν να διαχειρίζονται τα χρήματα των καταθέσεων κατά το δοκούν και αν τελικά όλα πάνε στραβά, δεν πειράζει, πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.

Τα χρεοκοπημένα κόμματα της λαμογιάς και της ρεμούλας δρουν και νομοθετούν υπέρ των τραπεζιτών και εναντίον του Ελληνικού Λαού. Αν υπήρχε όντως η έννοια της «τραπεζικής πίστης» θα έπρεπε οι τραπεζίτες να έχουν πληρώσει μόνοι τους τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης και να έχουν εγγυηθεί στο ακέραιο τις καταθέσεις των πολιτών που τους τις εμπιστεύτηκαν.

Σχετικά με το ζήτημα, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία των Ελλήνων

Η κλοπή της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων από την κυβέρνηση και τους τοκογλύφους τραπεζίτες με εντολή των ξένων πιστωτών είναι ένα έγκλημα που δεν θα μείνει ατιμώρητο. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να πληρώσουν άμεσα οι τράπεζες για τεράστια κεφάλαια που έλαβαν μέσω των μνημονίων και να πάψει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katw-ta-cheria-apo-thn-prwth-katoikia-twn-ellhnwn#.UgieoZJM_-Q#ixzz2bk51trXy

Exit mobile version