Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιοι κρύβονται πίσω από το μεγάλο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ – Όλα τα ονόματα

Αυτό που παρουσιάζουν οι υποτακτικοί της τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων ως μια μεγάλη επιτυχία, είναι κατ΄ ουσία ένα άνευ όρων ξεπούλημα ενός από τους πιο κερδοφόρους οργανισμούς. Μπορεί ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης να θριαμβολογεί να δηλώνει χαρακτηριστικά πως “τα 625 εκατ. ευρώ που πήραμε από τη μεταβίβαση, ούτε στον ύπνο μας δεν θα τα βλέπαμε“, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε τόσο κοιμισμένοι όσο νομίζουν και μπορούμε καλά να καταλάβουμε τι γίνεται.

Χθες ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, καθώς έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις). Στην εταιρεία στην οποία περνάει πλέον ο έλεγχος ΟΠΑΠ, η Διοίκηση και ο έλεγχος γίνονται από τους Γιώργο Μελισσανίδη και Γιούρι Σμεκ, ενώ συμμετέχουν οι παρακάτω επενδυτικοί όμιλοι:

Η αλήθεια είναι ότι το τίμημα της εξαγοράς είναι κατά πολύ μικρότερο από την πραγματική αξία του οργανισμού.Για την αποτίμηση της αξίας του ΟΠΑΠ λήφθηκε υπόψη η κερδοφορία του 2012, μία χρονιά κατά την οποία ο οργανισμός παρουσίασε κάμψη στα κέρδη του λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας. Με τον τρόπο αυτό η αξία του ΟΠΑΠ αποτιμήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα πραγματικά. Για την αποτίμηση της αξίας του οργανισμού θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η κερδοφορία της τελευταίας πενταετίας και όχι της τελευταίας χρονιάς. Οι ιδιοκτήτες της  Emma Delta θα είναι πολλαπλά κερδισμένοι, ειδικά από θέμα κερδοφορίας. Επίσημη μελέτη του ΟΠΑΠ, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού, δείχνει ότι σε ορίζοντα δεκαετίας τα καθαρά κέρδη του αναμένεται να πενταπλασιαστούν. Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα του μονοπωλίου των παιχνιδιών του από το 2000.

Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα κάνουν απόσβεση σε λίγους μήνες, ότι αγόρασαν μια φλέβα χρυσού για ψίχουλα και πως αυτό που παρουσιάζεται ως ένα καλό αποτέλεσμα και μια επιτυχία του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αρχή του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/autoi-krubontai-pisw-apo-to-megalo-jepoulhma-tou-opap#.Ugo4UZJM_-Q#ixzz2brAuwfFx

Exit mobile version