Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιδεινώθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ

Ο Ρώσσος υπουργός ματαίωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδος

Η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ και οι συνομιλίες του με τον Μπάρακ Ομπάμα έφεραν ήδη τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να έλαβε τα πάντα από τον πρωθυπουργό της χώρας μας, αρκούμενος σε μια γενικόλογη δήλωση για την οποία θριαμβολογούν οι αιώνιοι εγχώριοι «yes men».

Η πρώτη απάντηση από την Μόσχα ήλθε με την απόρριψη της προτάσεως του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο Πούτιν για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα το φυσικό αέριο στη Ρωσσία από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως αποκάλυψε το defencenet, ο λόγος είναι προφανής. Οι χώρες της Ευρώπης παίρνουν το φυσικό αέριο από ρωσσικής κατασκευής αγωγούς, όπως ο North Stream, που περνάει από την Ουκρανία και ο South Stream, ο οποίος θα περάσει από το βόρειο τμήμα της Χερσονήσου του Αίμου (Βαλκάνια), αγωγός τον οποίο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδεθεί η Ελλάδα, ενδιαφέρον το οποίο απόσυρε και αντίθετα προτίμησε τον τουρκοαζέρικο και υπό αμερικάνικο έλεγχο αγωγό ΤΑΡ.

Είναι φανερό ότι η ολέθρια πολιτική της συγκυβέρνησης του μνημονίου και ειδικότερα ο προκλητικός φιλοαμερικανισμός του Αντώνη Σαμαρά, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας. Σημειώνεται ότι τις ίδιες ημέρες, που ο Σαμαράς τα έδινε όλα στον Ομπάμα, υπήρχε ένταση στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Μόσχα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να αναβάλλει την συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν. Μάλιστα η Ουάσιγκτον δεν έκρυψε ότι ο λόγος της αναβολής ήταν η δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Μόσχας να δώσει πολιτικό άσυλο στον πρώην πράκτορα των ΗΠΑ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε το ότι η Αμερική παρακολουθεί όλο τον κόσμο και επίσης τα μέτρα κατά των ομοφυλοφίλων που έχει πάρει η κυβέρνηση Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epideinwthhkan-oi-scheseis-elladas-rwsias-meta-to-tajidi-samara-stis-hpa#.UgpR5JJM_-Q#ixzz2brcMNIvJ

Exit mobile version