Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά τους χρυσούς μισθούς και το αφορολόγητο… χαρίζονται και ένσημα στους εθνοπατέρες

Το ΙΚΑ επιτρέπει σε συνταξιούχους αιρετούς αναγνώριση πλασματικής σύνταξης – Παράθυρο ακόμα για αύξηση των συντάξεων των βουλευτών

Σκανδαλώδες ρουσφετολογικό παράθυρο για την αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, υπουργούς αιρετούς προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες ανοίγει εγκύκλιος του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, του ΕΤΑΜ, προκειμένου οι παραπάνω αιρετοί να… «αυξήσουν τη σύνταξή τους». Η συγκεκριμένη εγκύκλιος με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγουσα» εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 138 του ν. 4052/12 που ψηφίστηκε όπως φαίνεται νύχτα στη Βουλή και δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο επικουρικό ταμείο του, προκειμένου κάποιος να αυξήσει  τα έτη ασφάλισής του όσο κατείχε δημόσια αξιώματα.

Η ρύθμιση δεν θα ήταν τόσο σκανδαλώδης αν σταματούσε μόνο σε αυτό το κομμάτι. Δηλαδή να μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει προϋπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί. Αλλά με την εγκύκλιο ανοίγεται παράθυρο και στους συνταξιούχους αιρετούς άρχοντες, οι οποίοι αποκτούν, «αύξηση της σύνταξής τους» μέσα από τα επιπλέον χρόνια που θα τους αναγνωρίσουν ,σε αντίθεση με τους απλούς θνητούς οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο.

Με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και για δημάρχους και αντιδημάρχους, ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους. Μάλιστα αυτή η εξαγορά έχει για τους περισσότερους πλαφόν ως προς το τελικό κόστος. Μέσω της αναγνώρισης μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν για να θεμελιώσουν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά για να προσαυξήσουν τη σύνταξή τους!

Η ισοπέδωση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, την ώρα που τα προκλητικά προνόμια του πολιτικού συστήματος παραμένουν ανέγγιχτα, συνιστά απεχθές έγκλημα.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε στη Βουλή το σκάνδαλο με το αφορόλογητο των βουλευτών, μια είδηση που θάφτηκε παντελώς από τα καθεστωτικά μέσα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/meta-tous-chrusous-misthous-kai-to-aforologhto…-charizontai-kai-enshma-st#.Ugq39pJM_-Q#ixzz2btPVzj00

Exit mobile version