Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκοτάδι στο «success story» Σαμαρά – 4 μέρες χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη

Για τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα ο «Νο 1» τουριστικός προορισμός της χώρας. Αυτό θα πει «success story» Σαμαρά. Μάλιστα η ΔΕΗ πάει να καταγράψει ρεκόρ στην Σαντορίνη, αφήνοντας το νησί για τέσσερις μέρες χωρίς ρεύμα. Το μπλακ-άουτ στο νησί των Κυκλάδων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και τα διεθνή ΜΜΕ έχουν βάλει για ακόμη μια φορά την χώρα μας στο στόχαστρο.

Η γενική διακοπή ρεύματος έχει αναστατώσει τους τουρίστες αλλά και τους κάτοικους της Σαντορίνης. Δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα του νησιού, τα οποία δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες για πολλές ώρες. Μάλιστα το μεγάλο μπλακ-άουτ έφερε αγωνία και για την τύχη των νεφροπαθών που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς αιμοκάθαρση! Το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι τη χειρότερη στιγμή και μαζί του βυθίστηκαν στην  απόγνωση οι καταστηματάρχες, που περίμεναν αυτή την περίοδο για να πάρουν οικονομική ανάσα.

Την στιγμή που ο Σαμαράς και τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης μιλούν για 17.000.000 τουρίστες η χώρας μας γίνεται διεθνώς ρεζίλι με την κατάσταση που επικρατεί στην Σαντορίνη, μας χλευάζουν ακόμα και οι τουρίστες της πλάκας που δεν αγοράζουν ούτε νερό από το περίπτερο! Η κυβέρνηση δεν βάζει μυαλό και προσπαθεί πάλι με επικοινωνιακά τεχνάσματα για εσωτερική κατανάλωση να γλυτώσει από το εκλογικό μαύρισμα που έρχεται σύντομαΈτσι λοιπόν με εντολή Σαμαρά μετέβησαν στην Σαντορίνη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μήπως και μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Θήρας αλλά και με τοπικούς παράγοντες, ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί από τα συνεχόμενα μπλακ-άουτ της ΔΕΗ. Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν πάντως ότι μέχρι το βράδυ η ισχύς των μονάδων της επιχείρησης στη Σαντορίνη θα ξεπεράσει τα 30 MW και θα επανέλθει σταδιακά η ομαλή ηλεκτροδότηση. Τα ίδια όμως έλεγαν από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο και σταμάτησε η ηλεκτροδότηση του νησιού διαβεβαιώνοντας ότι το πολύ μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το πρόβλημα θα έχει διευθετηθεί. Κάτοικοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες είναι εξοργισμένοι και εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πέμπτη μέρα οι υπουργοί του Σαμαρά θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα στα σκοτάδια…

Ο τουρισμός είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και της οικονομίας κάθε κράτους. Στην Ελληνική πραγματικότητα του μνημονίου και των χρεοκοπημένων πολιτικάντηδων, η Εθνική οικονομία και η κοινωνία είναι διαλυμένες εκ των θεμελίων τους και το κράτος απλά ανύπαρκτο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/skotadi-sto-success-story-samara-4-meres-chwris-reuma-h-santorinh#.Ug5sjZJM_-Q#ixzz2c9pnKhya

 

Exit mobile version