Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο εξ ανατολών πυρηνικός κίνδυνος

Υποτίθεται ότι το Ιράν απειλεί με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων όλη την Μέση Ανατολή και την ασφάλεια των ΗΠΑ. Σχεδόν καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα αμερικανοσιωνιστικών συμφερόντων ΜΜΕ με σχόλια και εικόνες επερχόμενης καταστροφής που θα προκύψει από την δήθεν χρήση αυτών των όπλων μαζικής καταστροφής των Ιρανών. Μυστικές υπηρεσίες όπως η αμερικανική CIA και ο γερμανικός BND (Bundesnachrichtendienst) πληροφορούν δια μέσου διαρροών την κοινή γνώμη για κάθε υποτιθέμενο βήμα που κάνει το Ιράν για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Οι ίδιες όμως αυτές μυστικές υπηρεσίες δεν πράττουν το ίδιο και για την Τουρκία.

Η Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται με άκρα μυστικότητα στην ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας και έχει κάνει σημαντικότατα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη κατασκευάζει στο Akkuyu (παράλια νότιας Τουρκίας) πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, σε συνεργασία με την ρωσική εταιρία Rosatom, που θα λειτουργήσει το 2019 και θα είναι συνολικής ισχύος 4.800 Megawatt. Επίσης έχει προγραμματιστεί η κατασκευή άλλων δυο πυρηνικών σταθμών, ο ένας εξ αυτών στην Σινώπη (τουρκική Sinop) του Ευξείνου Πόντου. Όλα αυτά είναι γνωστά. Επίσης γνωστή είναι η «πυρηνική συνεργασία» της Τουρκίας με το Πακιστάν στον τομέα της έρευνας της πυρηνικής τεχνολογίας που έχει ξεκινήσει από το 1998. Από τότε τούρκοι πυρηνικοί επιστήμονες εκπαιδεύονται στο Πακιστάν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων. Να υπενθυμίσουμε ότι  το Πακιστάν ήδη είναι πυρηνική δύναμη αφού στο οπλοστάσιό του έχει πυρηνικές βόμβες.

Στο παρελθόν η Τουρκία δεν είχε την απαραίτητη υποδομή για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, ιδιαίτερα δεν είχε την δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου, στοιχείου απαραίτητου για την ανάπτυξη ενός τέτοιου όπλου μαζικής καταστροφής. Σήμερα όμως με την βοήθεια των πακιστανών επιστημόνων οι Τούρκοι είναι σε θέση να προχωρήσουν στην υλοποίηση προγράμματος κατασκευής πυρηνικών βομβών. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο (Genelkurmay Baskanlari) έχει ζητήσει από τον τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν την μυστική κατασκευή πυρηνικών όπλων και η απαίτησή του εγκρίθηκε. Οι τούρκοι επιστήμονες εργάζονται στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας του τύπου «gun-type». Σε αυτού του τύπου τις βόμβες η ανάφλεξη πραγματοποιείται με συμβατική εκρηκτική ύλη η οποία οδηγεί σε κρούση τις δυο υποκρίσιμες μάζες σχάσιμου υλικού. Το αποτέλεσμα είναι η συγχώνευση των δυο υποκρίσιμων μαζών σε μια κρίσιμη μάζα από την οποία ξεκινά η αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση. Το απαραίτητο ουράνιο που απαιτείται προέρχεται από ορυχείο της Ανατολίας. Επίσης μια μικρή ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου έχει προμηθευτεί η Τουρκία με την βοήθεια της αλβανικής Μαφίας του Κοσσόβου από κρατίδιο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τον εμπλουτισμό του ουρανίου του ορυχείου της Ανατολίας οι Τούρκοι τον πραγματοποιούν στο Κέντρο Στρατιωτικής Έρευνας στην περιοχή Kucukcekmece (κοντά στον Άγιο Στέφανο) της Κωνσταντινούπολης, όπου από το 1959 λειτουργεί μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας.

Οι ανωτέρω πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον Gregory Copley, πρόεδρο του αμερικανικού ερευνητικού ινστιτούτου International Strategic Studies  Association όπως και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας Abdullah Gul, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Foreign Policy δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανένα γειτονικό κράτος την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων χωρίς να κατέχει και η Άγκυρα τα δικά της. Αυτό στην διπλωματική γλώσσα ξεκάθαρα σημαίνει ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Ήδη το 2006 ο τούρκος πυρηνικός επιστήμονας Mustafa Kibaroglu είχε δηλώσει στην εφημερίδα Washington Post ότι δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζει το τουρκικό πρόγραμμα πυρηνικής έρευνας διότι δεν γνωρίζει ποιους στόχους εξυπηρετεί η Άγκυρα στην πραγματικότητα.

Παρ’ όλα λοιπόν  τα ανωτέρω αναφερόμενα τα αμερικανοσιωνιστικά ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και κάμνουν πομπώδη ρεπορτάζ για τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μέσου και μεγάλου βεληνεκούς με τους οποίους το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει στόχους και να επιφέρει μαζική καταστροφή. Αποσιωπούν όμως το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει επίσης βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς και προχωρά στην ανάπτυξη πυραύλων μέσου βεληνεκούς ΜRBM (Medium Range Ballistic Missile) στερεών καυσίμων της τάξης των 2.500 χλμ, με βάση την τεχνολογία που έχει συσσωρευτεί μέσα από πολλές δεκαετίες εντατικής προσπάθειας και ανάπτυξης.

Κύριος φορέας της υλοποίησης αυτής της ανάπτυξης είναι το τουρκικό Ινστιτούτο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TUBITAK) το οποίο ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την επιστημονική έρευνα επ’ ωφελεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μαζί με τις κρατικές εταιρίες Roketsan, Aselsan και ΜΚΕΚ, υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), το TUBITAK έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών ( Toros 230, Toros 260), πυραύλων cruise και στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς. Το TUBITAK ήδη έχει πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων βεληνεκούς 500 χλμ και προγραμματίζει εκτόξευση πυραύλου βεληνεκούς 2.500 χλμ στο άμεσο μέλλον. Η Ελλάδα βρίσκεται εντός ακτίνας δράσης και των δυο βεληνεκών.

Απαύγασμα εξ όλων των ανωτέρω είναι ότι η Τουρκία με την μεθοδικότητα και την προσήλωση της ηγεσίας της στην επίτευξη αυστηρά προκαθορισμένων στρατηγικών στόχων, σε αντιδιαστολή με την προχειρότητα και την ανικανότητα των πολιτικάντηδων της Ελλάδας, είναι σε θέση στο άμεσο μέλλον να απειλήσει και να πλήξει την χώρα μας με πυρηνικά όπλα. Η Τουρκία αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία με βάση μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του εκάστοτε βραδύνοου και ενίοτε λαμόγιου υπουργού. Θέσεις όπως αυτές του διευθύνοντος συμβούλου στις αμυντικές βιομηχανίες δεν αντιμετωπίζονται στην Τουρκία ως παρκινγκ κομματικών ημετέρων ή υπόπτου προέλευσης managers που εξυπηρετούν αντεθνικά συμφέροντα. Πρακτικές όπως η τοποθέτηση οδοντιάτρων, ψυχολόγων, γκαλεριστών, φαρμακοποιών, στελεχών της λαχαναγοράς, στελεχών του ιπποδρομίου (μην αμφιβάλλετε, έχουν συμβεί όλα) στο τιμόνι των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ  δεν ευδοκιμούν στην Τουρκία. Εκεί οι ζημιογόνες αμυντικές βιομηχανίες είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Οι πολιτικάντηδες που επί σειρά ετών απαξίωσαν με τις ύποπτες ενέργειές τους την Αμυντική μας Βιομηχανία προγραμματίζουν τώρα να την κλείσουν για χάρη μνημονιακών απαιτήσεων και αντεθνικών συμφερόντων, αντί του εξορθολογισμού και της ανάπτυξης που απαιτείται για την αντιμετώπιση των τεράστιων τουρκικών εξοπλισμών σε συμβατικά και πυρηνικά πλέον οπλικά συστήματα. Θα υπενθυμίσουμε ότι η «ανάπτυξη» που τόσο ευαγγελίζονται οι «νεόκοποι σωτήρες» τύπου Μητσοτάκη (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο) αφορά και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, ώστε αυτή να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πρόκληση που λέγεται τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Η τουρκική πυρηνική απειλή είναι ante portas. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα επιτρέψει στους  προδότες πολιτικούς να ανοίξουν την Κερκόπορτα.

Γ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-ej-anatolwn-purhnikos-kindunos#.Ug-CAZJM_-Q#ixzz2cEeUKRqn

Exit mobile version